MNF: Derrick Henry en zijn Titans kloppen Bills

Monday Night Football heeft opnieuw spektakel opgeleverd. In een duel tussen de Tennessee Titans en de Buffalo Bills waren het verrassend de thuisspelende Titans die aan het langste eind trokken. De grote bezieler van het succes was eens te meer Derrick Henry. De forse running back rende al voor de vijfde game op rij voor meer dan 100 yards en deed er nog eens drie touchdowns bovenop. Heb je wel een verdediging nodig met zo’n formidabel wapen in de aanval?

De start van de wedstrijd was eerder afwachtend. Beide teams namen een uitgebreide studieronde in acht en in de eerste zes drives werden slechts zes puntjes geoogst, via twee gelukte field goals van Bills kicker Tyler Bass. Ryan Tannehill gooide bovendien ook nog een interceptie in het eerste kwart.

VUURWERK IN HET TWEEDE KWART

In het tweede kwart gooiden beide teams de ketens van zich af. De fans waren getuige van maar liefst vier touchdowns, netjes verdeeld over beide teams. Het was Derrick Henry — who else? — die de debatten opende met een fenomenale run van 76 yards, helemaal tot in de eindzone. Het was met een topsnelheid van 35 kilometer per uur zelfs de snelste run uit zijn carrière. De man blijft de wereld verbazen en ook in deze wedstrijd vertolkte hij opnieuw een hoofdrol.

Josh Allen liet het niet aan zijn hart komen en stak meteen daarna het veld over met zijn offense. Hij zocht en vond vervolgens zijn maatje Stefon Diggs die 14 yards verder de touchdown kon scoren. Het ging nu snel over en weer en na een spectaculaire catch van Julio Jones aan de zijlijn trapte kicker Randy Bullock een field goal tussen de palen voor Tennessee. De Titans namen zelfs opnieuw de leiding over met een rushing touchdown van Tannehill, nadat zijn collega aan de overkant een interceptie had gegooid. Nog was het spektakel in het tweede helft niet voorbij. De Bills kregen nogmaals de bal en Allen deed zijn interceptie vergeten met een fantastische drive die eindigde in een bom van 29 yards naar Cole Beasley in de eindzone. De Bills gingen alsnog met een voorsprong de rust in.

DE GROTE DERRICK HENRY-SHOW

Na de koffie lieten beide teams het gaspedaal niet meer los. De Bills breidden hun voorsprong uit met een field goal, maar de Titans namen alweer het stokje over met de tweede touchdown van Derrick Henry. Het zou niet de laatste keer zijn dat Henry de boeman van de Bills-defensie zou zijn. Intussen hadden de Titans eerste ronde pick Caleb Farley verloren aan wat later een gescheurde kruisband zou blijken. De Bills profiteerden en vielen de gehavende secondary van de Titans continu aan. Josh Allen gooide een nieuwe touchdown naar Tommy Sweeney, waarna de Bills de trukendoos bovenhaalden voor een 2-point conversion. Allen gaf de bal aan Isaiah McKenzie, die hem op zijn beurt aan Dawson Knox gaf. Knox gooide de bal naar zijn quarterback Allen die moederziel alleen in de eindzone stond om hem te vangen.

Ondanks de defensieve perikelen wilden de Titans van geen wijken weten. Na een field goal stopten ze de Bills af en kregen ze opnieuw de bal. Het was weinig verrassend opnieuw Derrick Henry die z’n team op zijn schouders nam. Hij nam de football en stak de laatste 13 yards van het veld over om zijn derde touchdown van de avond te scoren. Het was al de zevende lead change van de wedstrijd. Hierna knutselde Josh Allen alsnog een fantastische drive in mekaar, die de Bills tot op de 2 yardlijn brachten. Allen had nog een vierde poging om minder dan een yard vooruit te duiken, maar hij gleed uit en de bal ging niet voorbij de virtuele lijn. Einde aanval en einde wedstrijd voor de Bills! Na deze game staan zowel de Titans als de Bills op een record van 4-2.

Lees hier nog eens de recaps van de late games van afgelopen zondag!

Coverfoto: Mark Zaleski/Associated Press

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen