ALCS: Red Sox blijven hot in Fenway

De ballen vliegen al het hele postseason van de Red Sox’ knuppels af en die lijn werd vannacht moeiteloos doorgezet. Net als in Game 2 nam Boston ook nu weer een 9-0 voorsprong, waarna de zege niet meer in gevaar kwam. Daarmee komt de stand in deze ALCS op 2-1 in het voordeel van de mannen van Alex Cora.

Waar collega Luis Garcia een wedstrijd eerder vanaf de eerste pitch al in de probleem leek, verliep Game 2 aanvankelijk soepeltjes voor starter Jose Urquidy, die zijn debuut maakte dit postseason. In de tweede inning ging het echter helemaal mis. Achtereenvolgens vier wijd voor Alex Verdugo, een double van JD Martinez en een tweede vier wijd, nu voor Hunter Renfroe, zorgde voor een eerste volle honken voor Boston. Dat je een dergelijke kans niet moet geven aan de thuisploeg, daar kunnen Garcia en Jake Odorizzi over meepraten.

GRAND SLAMS GALORE

De schade bleef nog even beperkt, toen in eerste instantie Christian Vazquez en Christian Arroyo beiden met een honkslag slechts één run over de thuisplaat sloegen, maar de andere honklopers zouden snel volgen. Met Bostons derde grand slam van deze serie, een unicum in de playoff-historie, gaf Kyle Schwarber het enthousiaste thuispubliek nog meer reden tot juichen. Na de 8-0 gisteren, stond er nu na twee innings 6-0 op het scorebord.

Die marge liep net als de vorige wedstrijd zelfs weer op tot 9, mede dankzij een 2-run homerun van Arroyo, die daarmee dus ook een belangrijk aandeel had in deze overwinning.

E-ROD

Red Sox’ starter Eduardo Rodriguez kwam slechts één keer in de problemen vannacht. In de vierde inning moest hij toezien hoe Kyle Tucker iets terugdeed namens de Astros. Zijn 3-run homerun was echter nauwelijks meer dan een lapje voor het bloeden. In de overige vijf innings die de Venezolaan op de heuvel stond, kreeg hij alleen een honkslag van Yuli Gurriel te verduren. Met de overwinning zo goed als zeker in de tas kon hij de bal overdragen aan zijn bullpen voor de laatste drie innings.

Waar de bullpen van de Red Sox dus een rustige dag kende, kan dat niet gezegd worden over die van de Astros. Weer moest een starter het strijdperk al voor het einde van de tweede inning verlaten en kwam een groot deel dus op de schouders van een al aardig opgesoupeerde bullpen terecht. Dit keer slaagden de relievers er dan ook niet in om de ontketende slagploeg van Boston in toom te houden. Met homeruns van Martinez en Rafael Devers liep de score nog flink op.

NEXT UP

Aan Zack Greinke de taak om het momentum weer in Texaans voordeel te doen keren. Dan zal hij de slagploeg van de Red Sox, die in de afgelopen zes wedstrijden steeds 10 of meer hits produceerden – inclusief een heel aantal homeruns -, moeten zien af te koelen. Hij neemt het in Game 4 op tegen Nick Pivetta. De pitcher was in de ALDS nog belangrijk vanuit de bullpen, maar krijgt dus nu weer de kans om te starten. De eerste bal zal rond de klok van 4:00 uur in de Nederlandse nacht geworpen worden.

Coverfoto: Red Sox Twitter

Sander Grasman
Sander Grasman
Recreatief sporthistoricus en vice-voorzitter van de Nederlandse Fred McGriff-fanclub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen