MNF: 49ers verliezen tweede wedstrijd op rij

Zo ben je ongeslagen, zo heb je twee wedstrijden verloren. Tijdens Monday Night Football verloren de San Francisco 49ers van de Minnesota Vikings en daar was weinig op af te dingen. Uitblinkers bij Minnesota waren Kirk Cousins en Jordan Addison.

De wedstrijd begon ongekend rommelig. Na drie plays gooide Kirk Cousins een interceptie naar Charvarius Ward, die de bal simpelweg uit de handen van Jordan Addison rukte. Lang konden de 49ers hier niet van genieten, hun eerste drive eindigde met een fumble van Christian McCaffrey. In de hieropvolgende drive pakten Cousins en Addison hun revanche. De rookie wide receiver ving een touchdown, alweer zijn vijfde van het jaar. De 49ers konden hier niet op antwoorden met punten. Voor de tweede week op rij miste rookie kicker Jake Moody en zeer maakbare field goal. Nadat de Vikings hun voorsprong hadden vergroot naar 10 punten, kwam SF wel op het bord. Wie anders dan Christian McCaffrey liep een touchdown binnen. Het was de zestiende keer op rij dat hij scoorde.

Nog voor rust liep Minnesota weer uit. Addison ving zijn tweede touchdown van de avond. Waar hij in de openingsfase nog werd afgetroeft door Ward, was hij het deze keer die de bal uit de handen van de cornerback griste en binnenliep voor een 60-yard touchdown.

VIKINGS GEVEN VOORSPRONG NIET WEG

Bij rust stonden de verhoudingen dus anders dan verwacht. De 49ers, die het weliswaar zonder Deebo Samuel en Trent Williams moesten doen, staan er een stuk beter voor dan de Vikings. De Vikings stonden twee weken geleden nog op 1 win en met Justin Jefferson op IR werd er veel geopperd dat het tijd was voor een uitverkoop.

Na rust kwamen de 49ers nog in de buurt van de Vikings via een tweede touchdown van CMC. Voor de rest werden er alleen nog field goal gescoord in de tweede helft. Doordat Brock Purdy de wedstrijd eindigde met twee intercepties in zijn laatste twee drives, kwam San Francisco er niet meer aan te pas. De Vikings wonnen uiteindelijk met 17-22.

De Vikings staan met deze overwinning ineens op 3-4 en een op het oog makkelijk schema in het vooruitzicht de komende weken. De kansen op de play-offs zijn ineens behoorlijk toegenomen. De 49ers staan op 6-2 en hebben nu evenveel losses als divisierivaal Seattle Seahawks.

Lees hier en hier de recaps van de wedstrijden op zondag!

Coverfoto: Bruce Kluckhohn/Associated Press