De beste rookies die niet 'Dak' of 'Ezekiel' heten – #1 Deion Jones

25168278214_5180a40ec7_k
Ezekiel Elliot en Dak Prescott, het zijn ongetwijfeld de meest besproken rookies van het afgelopen seizoen. Een historische prestatie zette beide spelers neer in hun allereerste jaar in de NFL. Niet alleen hielpen ze de Dallas Cowboys na 13 zeges, maar ook braken ze beide talloze records.
Door het duo “Zeke en Dak” zou je bijna vergeten dat zij niet de enige talentvolle rookies waren dit jaar. Ondanks dat de andere rookies dit jaar misschien nog in de schaduw van die twee stonden heeft de NFL er weer wat pareltjes bij. Dus laten we voor de verandering het eens hebben over de vijf beste rookies van 2016, maar dan zonder Ezekiel Elliot en Dak Prescott. Dus bij deze de Without-Dak-and-Zeke-Top-5-Rookies
#1 LB Deion Jones – Atlanta Falcons (52e gedraft, 2e ronde):
Als eerste bespreken we iemand die in zijn eerste seizoen de Super Bowl wist te halen: Deion Jones.
Samen met Keanu Neal was hij verantwoordelijk voor het succes van de Atlanta Falcons dit seizoen. Waar in 2015 de defense van de Falcons nog wel eens een wedstrijd weggaf, was dat in 2016 heel anders. Linebacker Deion Jones was een van de belangrijkste versterkingen in het team van de NFC champions. Met 108 tackles leidde hij de NFL wat betreft rookies en van zijn drie intercepties wist hij twee keer de bal naar de endzone te brengen voor een ‘pick six’.
Als zijn nummers niet al indruk maakten dan is het zijn spel wel. Hij wist het leven van grote namen zuur te maken. Zo was hij verantwoordelijk voor een hersenschudding bij de MVP van 2015 Cam Newton, en onderschepte hij passes van elite quarterbacks Drew Brees en Philip Rivers.
Zijn belangrijkste kwaliteit? Snelheid. Zijn explosiviteit is goed te zien bij de intercepties die hij maakt. Zodra hij een open veld voor zich heeft is hij weg en zie je hem niet meer terug. Zijn snelheid zorgt er ook voor dat hij in de volledige breedte van het veld dekking kan geven en hij rustig één op één gezet kan worden tegen een receiver.
Ook in de Super Bowl maakte Jones indruk. Niet alleen wist hij LeGarette Blount in het begin van de wedstrijd op belangrijke momenten te stoppen ook wist hij de bal uit de handen van Blount te trekken en zorgde hiermee voor de eerste turnover. Zijn forced fumble leidde vervolgens tot de eerste touchdown van de wedstrijd opgezet door zijn naamgenoot Julio Jones en running back Devonta Freeman.
Helaas voor de Falcons fans was de defense met Deion Jones uiteindelijk niet opgewassen tegen de comeback van Tom Brady. Het zou een bekroning zijn geweest op het seizoen van Jones, maar een Super Bowl overwinning zat er niet in. Al zullen we Jones zonder twijfel snel zien terugkeren op het hoogste podium.
Foto: Flickr/Javi Fernandez

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen