World Baseball Classic 2017 preview: Poule A

Gocheok_Dome_Baseball_Stadium
De World Baseball Classic gaat nu dan toch echt beginnen. Vier jaar na de historische vierde plaats van Team Kingdom of the Netherlands en de eerste eindzege van Dominicaanse Republiek gaan zestien landenteams voor de vierde maal strijden om de titel. De editie van 2017 herbergt niet alleen nieuwe regels en debuterende deelnemers, maar ook een nieuwe locatie.
Voor het eerst in de geschiedenis van de World Baseball Classic zal Zuid-Korea namelijk als één van de gastheren optreden. De Gocheok Sky Dome, recentelijk geopend in 2015, zal de wedstrijden in Poule A huisvesten. Naast de gastheer zijn ook Chinees Taipei (buiten het honkbal ook wel bekend als Taiwan), Team Kingdom of the Netherlands en Israël in deze poule ingedeeld. Zij spelen van 6 maart tot en met 9 maart, en indien nodig een extra wedstrijd op 10 maart, in de thuishaven van Nexen Heroes.
De Gocheok Sky Dome zal daardoor het decor zijn voor de openingswedstrijd van het toernooi tussen Zuid-Korea en Israël op 6 maart. Het zal daarna voor in ieder geval nog vijf en indien nodig zes duels worden gebruikt. Na de eerste ronde wordt Zuid-Korea verlaten. Op de volgende pagina’s worden de vier landen in Poule A besproken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen