Brady verlengt contract Patriots tot 2019

Tom Brady
Tom Brady blijft nog langer actief in de NFL. De legendarische quarterback heeft naar verluid overeenstemming bereikt met de Patriots om zijn contract met twee jaar te verlengen. Hierdoor zal Brady tot 2019 onder contract liggen bij de club. De quarterback is dan 42 jaar.
De belangrijkste reden voor de verlenging van het contract is waarschijnlijk een andere verdeling van het salaris wat de ploeg aan Brady verschuldigd zou zijn. Brady stond nog twee jaar onder contract, waarbij hij komend seizoen 9 miljoen dollar zou verdienen en in 2017 nog een miljoen meer. De quarterback zou komend jaar voor 15 miljoen dollar op de salary cap drukken. De verwachting is dat het nieuwe contract er voor zorgt dat dit cijfer lager wordt, waardoor de Patriots komende maanden meer geld aan nieuwe spelers uit kunnen geven. Ook kan het de onderhandelingen gaan starten met spelers wiens contract na komend seizoen aflopen voor verlenging van de verbintenissen.
De precieze details van het contract zijn nog niet bekend gemaakt, en het kan nog even duren voor de cijfers ook echt naar buiten komen. Beide partijen lijken geen haast te hebben de nieuwe verbintenis officieel te ondertekenen, aangezien de Patriots met de nieuwe overeenkomst in ieder geval weten wat hun mogelijkheden voor de komende weken zijn.
Foto: Getty Images/archief

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen