NBA Week in Review: Nieuw record voor Curry en Warriors

New Orleans Pelicans v Golden State Warriors
In de Week in Review zet SportAmerika wekelijks de belangrijkste zaken van de afgelopen NBA-week op een rijtje. Deze week: een nieuw record voor Stephen Curry en een nieuw record voor de Golden State Warriors. Ook Joe Johnson passeert de revue bij zijn nieuwe team, de Miami Heat.
Curry schiet alleen maar beter
Met nog 24(!) wedstrijden te gaan in het reguliere seizoen heeft Stephen Curry nu al zijn record aan driepunters verbeterd. Vorig seizoen gooide Curry 286 driepunters door de basket. Op dit moment staat de teller al op 288 driepunters. Ook de nummer drie in de all-time ranglijst is de huidige MVP. Twee seizoen geleden verbrak hij het record van Ray Allen.


Het geweldige schot van Curry is al het hele seizoen het gespreksonderwerp. Elke keer als je denkt dat het niet gekker kan, kan het dus toch. Zo hebben de Oklahoma City Thunder daar op harde wijze kennis meegemaakt. In de wedstrijd tegen de Warriors leken de Thunder op weg naar een tweede overtime. Met nog 0,8 seconden op de klok schiet Curry van iets minder dan een helft van het veld de bal feilloos door de basket.
Warriors zijn het snelst
Er zijn teams die een goed seizoen draaien en je hebt de Golden State Warriors. De Warriors zijn hard op weg om de het record van de Chicago Bulls uit het jaar 1995-1996 van de meeste overwinningen in het reguliere seizoen te verbreken. Met een record van 72-10 eindigde de Bulls met Micheal Jordan dat seizoen. De eerste klap in strijd om dit record is al uitgedeeld door de Warriors.
De geel-blauwe supersterren wisten als snelste ooit de vijftig overwinningen te behalen. Het kostte 55 wedstrijden om de teller om het ronde getal te krijgen. De Chicago Bulls deden het twintig jaar geleden niet veel slechter. Zij hadden één wedstrijd meer nodig om de ‘magische’ grens van vijftig te behalen.


Joe Johnson naar Miami
Afgelopen week werd Joe Johnson in samenspraak met de Brooklyn Nets gewaived. De Nets probeerde eerder al Johnson van de roster af te krijgen, maar destijds wilde de guard er niet aan denken. Nadat de trade deadline was verstreken koos de 34-jarige Johnson er toch voor om in te gaan op het aanbod van het team uit Brooklyn.

Al snel kreeg Johnson aandacht van verschillende teams. Zo had King James graag gezien dat Iso Joe in het rode shirt van de Cavaliers zou gaan spelen. De kleur van het shirt blijft hetzelfde, maar de naam van het team is anders. Johnson voegde zich al snel bij de Miami Heat. In de eerste wedstrijd bij het team uit het zuiden won hij overtuigend van de New York Knicks.
Gallinari geblesseerd
De small forward van de Denver Nuggets staat voor drie tot vier weken aan de kant met een enkelblessure. Opgelopen in de wedstrijd tegen de Dallas Mavericks. De Italiaanse schutter is dit seizoen aardig belangrijk voor het team doordat hij een constante vorm behoudt en daardoor een zekerheid is tussen de jonge honden zoals Emmanuel Mudiay.


Celtics’ coach kan dunken
De titel zal je enigszins verbazen. De coach van de Boston Celtics, Brad Stevens, laat op een video zien dat hij daadwerkelijk kan dunken. De ietwat ogenschijnlijk kleine coach heeft wel hulp van een trampoline, maar de dunk mag er best wezen voor de 39-jarige Stevens.


Miller naar San Antonio
Point guard Andre Miller dook op in San Antonio nadat zijn buy-out was afgerond door de Minnesota Timberwolves. De komst van Miller is vooral om het gemis van Manu Ginobili op te vangen. De guard werd laatst geopereerd aan zijn geslachtsdeel en is nog herstellende van de operatie. Voor Miller zal McCallum gewaived worden om een plek vrij te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen