NFL 4-on-4: trainingskampwinnaars en vertrek Earl Thomas


4. De Dolphins mogen van het stadsbestuur van Miami 13.000 fans toelaten bij wedstrijden. Bijna alle andere clubs hebben al aangegeven het seizoen zonder publiek te gaan starten. Enkele coaches hebben aangegeven het sportief onacceptabel te vinden dat Miami wel fans mag hebben. Hebben ze gelijk?


Toon Aerts

“Ik vind wel dat ze een punt hebben. Ik kan me zo beelden voor de geest halen van quarterbacks die hun teammaats of coaches niet kunnen horen vanwege het geluid van de fans rondom zich en zo tot fouten gedwongen worden. Zoiets verdwijnt helemaal als er geen publiek in het stadion toegelaten wordt. Als sommige clubs dan toch plots weer dat voordeel kunnen bemachtigen, neiging dat naar competitievervalsing. Ik begrijp niet echt waarom de NFL hier geen uniforme regel voorziet. Bovendien is het ook vanuit gezondheidsoogpunt niet geweldig logisch dat teams zich moeten isoleren tijdens training camp, maar dan wel gezellig omringd kunnen worden door 13.000 potentieel besmette mensen.”

Ton de Vries

“Ja, dit blijft lastig. Als de NFL hier geen eenduidig beleid heeft, komt het neer op de staten en stadsbesturen om hier beslissingen over te nemen. Dan ga je grote verschillen krijgen. Op zich vind ik het in sportief opzicht niet zo’n probleem, maar als bezoekend team zou ik wel mijn vraagtekens hebben bij het spelen voor publiek in een stad die maandenlang een enorme brandhaard is gebleken.”

Luuk Dokter

“Ja, dat is absoluut onacceptabel. Niet alleen vanuit sportief perspectief, maar ook vanuit gezondheidsperspectief. Florida is er wellicht wereldwijd het ergst aan toe. Compleet van de zotte om daar 13.000 man in een stadion te zetten.”

Chris van Dijk

“Je kunt je vraagtekens zetten of het verstandig is om fans toe te laten, aangezien Miami een brandhaard in de Verenigde Staten is. Maar om zoals McDermott van de week deed te zeggen dat de Dolphins een enorm voordeel hebben omdat er fans in het stadion zitten dat is wel een beetje lachwekkend. Als je quarterback niet goed kan gooien omdat een stadion voor twintig procent vol zit, dan wordt het tijd voor een nieuwe quarterback. Fans zitten verspreid in het stadion en de sfeer zal niet te vergelijken zijn met een normaal stadion. Spelers en coaches moeten blij zijn dat er toeschouwers zijn, dat ziet er altijd beter uit dan die lege stadions.”

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen