NFL 4-on-4: trainingskampwinnaars en vertrek Earl Thomas


1. Het meest opmerkelijke verhaal van afgelopen week is het vertrek van Earl Thomas bij de Ravens. Na een opstootje op de training is hij door de ploeg weggestuurd. Thomas flirt nu openlijk met de Cowboys om daar te komen spelen. Welke invloed gaat de beslissing van de Ravens hebben op het komende seizoen?


Toon Aerts

“Op papier blijft de defensie alvast verzwakt achter. Als ik alle commentaren en reacties vanuit het Ravens-kamp echter bekijk, heb ik de indruk dat ze collectief blij zijn dat ze ervan af zijn. Teamgeest is erg belangrijk in een teamsport, dus wie weet heeft het wel een positief effect op het einde van de rit. Ik ga alleszins niet beweren dat de Ravens nu plots geen “powerhouse” meer zijn in de AFC, want dat blijven ze natuurlijk wel.”

Ton de Vries

“Het zal het teamgevoel alleen maar ten goede komen. Ze hebben nu wellicht een uitdaging op de safety-positie maar dat lossen ze vast wel op. De Ravens blijven samen met de Chiefs de topfavoriet in de AFC.”

Luuk Dokter

“Niet zoveel. Als buitenstaander missen we natuurlijk context. Vanuit het perspectief van de Ravens denk je: zo’n speler wil je niet missen. Vanuit het perspectief van Thomas denk je: zo’n kans op de Super Bowl wil je niet laten schieten. Dat maakt het erg dubbel. Voor beide kanten leek het niet optimaal om uit elkaar te gaan, maar aangezien het toch gebeurde, zal men elkaar wel niet zo nodig hebben.”

Chris van Dijk

“De uiteindelijke invloed weten we pas als we weten naar welk team Thomas gaat. Naar de Browns zou wel een mooi verhaal zijn, dan kan hij zijn voormalig ploeggenoten nog twee keer dwars zitten. Als een soort traditie. Maar voorlopig zie ik weinig verschuiven. De Chiefs zijn het beste team in de AFC, met daarachter de Ravens. Het gat naar de rest is te groot dat alleen het verlies van Thomas dat zou dichten.”

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen