NFL 4-on-4: trainingskampwinnaars en vertrek Earl Thomas


3. De voorbereiding op het nieuwe seizoen is in volle gang en teams krijgen langzaam steeds meer vorm. Wie lijken tot nu toe de grootste trainingskamp winnaars en verliezers te zijn?


Toon Aerts

“Cam Newton is zeker een winnaar. Bij zijn komst waren er nog stemmen die beweerden dat hij zou moeten strijden met Stidham om de startersplek. Intussen is het echter gebleken dat “the Stid” niet klaar is om een NFL-team aan te voeren en dus zal Cam Newton netjes de starter zijn in week één. De grote verliezer is in die zin dan ook Jarrett Stidham. Tot juli dacht hij nog de onbetwiste starter te worden bij de Patriots. Nu moet hij vrede nemen met een plekje op de reservebank.”

Ton de Vries

“De winnaar vind ik erg lastig in te schatten. De verhalen over Tua zijn erg positief en dat is heel goed nieuws voor de Dolphins. Grote verliezers tot nu toe zijn de 49ers voor mij. Het team van Kyle Shanahan rijgt de blessures aaneen en met name de wide receiver positie begint een serieus probleem te worden.”

Luuk Dokter

“Zo, dat is een lastige. Ik sluit me wat betreft de verliezers aan bij Ton. De 49ers krijgen veel klappen te verwerken. Geen prettig vooruitzicht voor Jimmy G. Overigens geldt voor de Eagles hetzelfde. De winnaar ga ik niet inschatten. Rondom de trainingskampen barst het van de smoke screens. Teams zijn zeer beschermend met wat journalisten mogen rapporteren. De Buffalo Bills schorsten zelfs hun eigen verslaggever voor het overtreden van de regels. Bijna het enige beeldmateriaal dat naar buiten komt, is van teams zelf. Wide receivers die een UDFA op het verkeerde been zetten, zeggen mij niets. Quarterbacks die geweldige passes op de mat leggen tegenover 0% defense zeggen mij ook niets.”

Chris van Dijk

“We zien natuurlijk maar een heel klein deel van wat er op het veld gebeurt in trainingskampen en we zijn vooral afhankelijk van de journalisten die wel aanwezig zijn. Dat Newton de starter wordt bij de Patriots, dat stond volgens mij allang vast voordat hij bij de ploeg tekende, dus dat telt niet. Running back Damien Harris zou één van de trainingskamp winnaars in New England zijn. Hij blinkt volgens de verslaggevers uit en is de beste back van de ploeg. Hij zou zo maar eens een groot deel van de snaps kunnen krijgen. De verliezers zijn de fans in Chicago. Trubisky zou de favoriet zijn om te starten, maar het verschil is kleiner dan gedacht. Twee weken voor de start van het seizoen is er nog geen duidelijke starter en worden de reps verdeeld. Niet echt de ideale voorbereiding op de eerste competitiewedstrijd en een mogelijke voorbode op een moeizaam seizoen.”

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen