NFL 5-on-5: de Super Bowl editie

Super Bowl
Wat voor wedstrijd kunnen we verwachten en wie wint Super Bowl 50?
SB: Voor mij is het duidelijk dat de Carolina Panthers Super Bowl 50 gaan winnen. Dat team is aan beide kanten uitgebalanceerd en voor mij de te kloppen ploeg. Uiteraard hoop ik wel op een spannende wedstrijd, maar het zou zomaar ook eens een herhaling van SB 48 kunnen worden, waar de grond met de Broncos gelijk gemaakt gaat worden. Hoewel de Broncos een beter team vormen dan twee jaar geleden. Maar toch. De Vince Lombardy trofee zal reflecteren in de grote, witte, brede grijns/tanden van Cam Newton, die ook uitgeroepen zal worden tot MVP van Super Bowl 50. En het is hem van harte gegund.
CvD: Het begin zal belangrijk worden voor de Broncos, als ze net als twee jaar terug weer slecht beginnen kan het zo weer een veegpartij worden. Maar ik denk dat de redzone-defense van de Broncos de Panthers lang uit de endzone weet te houden. De Panthers domineren time of possession en hebben meer yards, maar zullen vaak voor een field goal moeten gaan, in plaats van de touchdown. Manning benut zijn kansen wel en de Broncos winnen met 24-22.
MG: Ik gaf het al aan: ik denk dat Carolina vlot de zege pakt. Het is aan de Broncos om te bewijzen dat hun offense echt de beste is, ook tegen een aanval als die van de Panthers. Als het wat meezit voor Cam en co, dan zou het wel eens een zware laatste wedstrijd kunnen worden voor Peyton. Al gun ik het Peyton enorm om afscheid te nemen in schoonheid. Ik denk dat 28-13 voor de Panthers een realistische voorspelling is.
MM: Een wedstrijd die gedomineerd wordt door de verdedigingen en waarbij het wel eens tot een OT kan komen. Ik hoop op de Panthers maar denk de Broncos. Zie vraag 3.
SV: Ondanks dat mijn favoriet er niet in staat verwacht ik wel uitgebreid te kunnen gaan genieten. Vooral de momenten dat de Panthers balbezit hebben, gaan een spektakelstuk worden. Cam en zijn offense is heel het seizoen niet zo uitgedaagd als komende zondag zal gaan gebeuren. De Bronco’s zijn toch enigszins afhankelijk van hun verdediging en die zijn zich daar volledig van bewust. Ze zullen er alles aan gaan doen om de Panthers te stoppen, en ik vermoed dat dit ze af en toe ook zal lukken. Wat de Panthers enkel dwingt nog radicalere plays te maken. Ik verwacht dat Newton en Olsen een paar bizarre connections gaan maken. Next-gen football. De vergelijking tussen Newton en Manning maakt het hele verhaal wat dat betreft ook mooi af. Daadwerkelijk de toekomst versus het verleden, en zoals in alle gevallen zal de toekomst winnen. Mijn verwachting voor de Super Bowl: 23 – 13 voor de Panthers met Cam Newton als MVP.

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch
  1. Panthers moeten wel winnen. Kan niet anders. Simpelweg te veel talent. De Panthersdynastie is dit seizoen begonnen. En dan te bedenken dat ik ze drie jaar geleden begon te volgen omdat ik een zwak voor hun underdogstatus had.

  2. kon dus wel anders
    was eigenlijk vooraf al bekend
    en wel hierom
    broncos kozen ervoor om in WIT
    van de 49x eerdere SB 32 keer in wit gewonnen
    manning 1x winst in WIT 2x verlies in kleur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen