NFL 5-on-5: de Super Bowl editie

Denver Broncos v Cincinnati Bengals
Voor de derde keer in de laatste vier staan staan de twee nummer-1 seeds in de Super Bowl. We kijken daarom dit jaar opnieuw naar de strijd tussen de twee beste teams van het afgelopen seizoen?
SB: Ik vind inderdaad dat de twee beste teams tegenover elkaar staan. Ook in de play-offs hebben beide teams vooral op eigen kracht de opponent onschadelijk gemaakt. Hoewel tegen de Broncos, de Pats nog dichtbij een verlenging waren, was de Broncos toch de bovenliggende partij. De Panthers hebben een voortreffelijk seizoen gespeeld en staan verdient in Super Bowl 50. De beste teams van de conferenties staan tegenover elkaar, mooier kan het niet worden.
CvD: Ik denk niet dat de twee beste teams van het hele seizoen zijn. De Panthers staan hier uiteraard meer dan terecht, zeker gezien de overmacht waarmee ze door de play-offs rolden. De Broncos leunen heel erg op hun verdediging en de Patriots waren lange tijd beter. Alleen pieken de Broncos op het juiste moment, want zij hebben wel meer dan verdiend gewonnen en waren in de Championship Game de beste ploeg. Ik ben benieuwd of de Broncos het beter gaan doen dan de Cardinals en of de echte Super Bowl al niet twee weken geleden gespeeld is.
MG: Sja, de cijfers liegen niet zeker? Ik ben nog steeds niet helemaal overtuigd van Carolina: ik snap niet goed hoe die opeens zo dominant zijn gaan spelen, maar dat zal wel aan mij liggen. Ik had het alleszins niet echt verwacht. Zij zijn echter wel de besten uit de NFC lijkt me. De Broncos dan: die hebben ongetwijfeld de beste verdediging, maar ik hou toch vooral van leuk offensief spel en daarin schieten ze heel erg tekort voor mij. Ik had hier liever de Patriots gezien, maar echt constant waren die ook niet dit seizoen. Eigenlijk was de mooiste Super Bowl op papier Carolina – Arizona, maar die komen natuurlijk uit in dezelfde conference, plus: de Panthers maakten gehakt van de Cardinals… Hopelijk kunnen de Broncos het zondag toch spannend houden!
MM: Eerlijk gezegd kijk ik niet uit naar deze Super Bowl. Ja, twee goede teams. Twee hele goede teams. En de meest gelukkige qua blessures. Al verdienen ze het allebei in de Super Bowl te spelen met de verdedigingen die ze op het veld brengen. Toch denk ik dat de verliezende teams in beide conference finals betere teams zijn. Al klopt het spreekwoord, verdedigingen winnen kampioenschappen, ook dit jaar.
SV: De drie beste teams kwamen dit jaar uit de NFC. Zowel de Cardinals als de Seahawks hadden zeker niet misstaan in de Super Bowl. De Bronco’s, en dan vooral de defense, zijn overigens wel de terechte afgevaardigde van de AFC.

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch
  1. Panthers moeten wel winnen. Kan niet anders. Simpelweg te veel talent. De Panthersdynastie is dit seizoen begonnen. En dan te bedenken dat ik ze drie jaar geleden begon te volgen omdat ik een zwak voor hun underdogstatus had.

  2. kon dus wel anders
    was eigenlijk vooraf al bekend
    en wel hierom
    broncos kozen ervoor om in WIT
    van de 49x eerdere SB 32 keer in wit gewonnen
    manning 1x winst in WIT 2x verlies in kleur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen