College Football Update – Klassieker tussen USC & Texas


Na twee zeer enerverende weekenden kunnen college football-fans dit weekend even op adem komen. Hoewel er genoeg moois op het programma staat, zijn de affiches minder enerverend dan de eerste twee weken. In college football gebeurt er echter iedere week wel iets! SportAmerika zet de mooiste wedstrijden voor deze week op een rijtje.

Top 3

De teams die momenteel als nummer één en twee staan geplaatst in de Associated Press ranking hebben het relatief makkelijk. Alabama (1) krijgt Colorado State op bezoek en Oklahoma (2) speelt thuis tegen Tulane. Voor beide teams is dit een verplicht nummer. Oklahoma – Tulane begint zaterdagnacht om 00:00. Alabama en Colorado state trappen een uurtje later af.
Clemson (3) speelt de meest interessante wedstrijd van het weekend. Zij gaan op bezoek bij rivaal Louisville (14). Deze wedstrijd begint om 02:00. De afgelopen jaren is Clemson steeds te machtig gebleken voor de Cardinals, maar dit jaar liggen de kaarten anders. Deshaun Watson speelt inmiddels bij de Houston Texans, terwijl Louisville vrijwel compleet is gebleven. De Clemson-defense oogt tot nu toe bijzonder sterk, maar Louisville kan rekenen op Lamar Jackson. Na twee wedstrijden is hij alweer verantwoordelijk voor acht touchdowns; vijf door de lucht en drie over de grond. Afgelopen weekend tegen North Carolina toonde hij aan opnieuw topfavoriet voor de Heisman te zijn.
https://www.youtube.com/watch?v=rTZ6mgvzi2I

Klassieker

Daarnaast kan dit weekend worden genoten van een heuse klassieker. De USC Trojans (4) nemen het thuis op tegen de Texas Longhorns. Hoewel USC en Texas door de jaren heen pas vijf keer tegen elkaar hebben gespeeld, zijn de programma’s onlosmakelijk aan elkaar verbonden sinds de Rosebowl van 2005. USC is zwaar favoriet, zeker daar het footballprogramma van Texas de laatste jaren behoorlijk in verval is geraakt. De Longhorns zullen echter gemotiveerd naar Los Angeles komen in hun poging om in de voetsporen van Texas legende Vince Young te treden. De wedstrijd begint om 02:30 en zal live te volgens zijn via Fox Sports Nederland op kanaal 6.


Foto: Getty Images (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen