Pick Sixteen: Week van de revanche


De eerste week van het NFL-seizoen zit er op. Eindelijk was er Football dat ergens om ging en de verhoudingen in de league beginnen duidelijk te worden. Al blijft het natuurlijk maar een wedstrijd en het grootste risico is om te heftig te reageren op een duel. Ieder team heeft mindere wedstrijden in een seizoen. Aan de tegenvallende ploegen deze week de kans revanche te nemen voor vorige week. Al is het natuurlijk ook goed mogelijk dat teams echt niet goed blijken te zijn. Zoals de Cincinnati Bengals.


Voor de wedstrijd van donderdag had ik er vertrouwen in dat Andy Dalton revanche zou nemen voor de slechte start vorige week. Dit bleek niet het geval te zijn, want de Bengals slaagden er opnieuw niet in om een touchdown te scoren op het eigen veld en het is inmiddels paniek in Ohio. Offensive coordinator Ken Zampese is al na twee wedstrijden ontslagen, waarschijnlijk in een uiterste poging van Marvin Lewis om zijn eigen baan te houden.
Hieronder de picks voor de resterende vijftien wedstrijden van het weekend. De teams in hoofdletters spelen thuis en het getal tussen haakjes is de spread, het aantal punten dat opgeteld of afgetrokken moet worden van de eindstand om te bepalen of de voorspelling uitgekomen is.
Cardinals (-7) at COLTS
Er is genoeg gesproken over de quarterbacksituatie in Indianapolis. Na de dramatische wedstrijd van Scott Tolzien mag Jacoby Brissett het fort bewaken tot Andrew Luck terug is. Maar de Arizona Cardinals hebben misschien een net zo groot probleem. Carson Palmer gooide vorige drie intercepties. Was dit een slechte wedstrijd of wordt Palmer snel minder? We gaan nu uit van het eerste en verwachten dat Palmer zijn ploeg naar een ruime zege weet te leiden.
CHIEFS (-5,5) vs Eagles
Twee winnaars van vorige week, maar vooral de manier waarop de Chiefs de Patriots op een nederlaag trakteerden maakte indruk. Vaak zie je clubs na een dergelijke topprestatie inzakken, maar de Chiefs zijn al een paar jaar goed. De zege van de Eagles was enigszins geflatteerd, dus verwacht een ruime zege van de thuisploeg.
Browns (+8) at RAVENS

De Browns wisten het tegen de Steelers spannender te maken dan verwacht. De verdediging van Baltimore maakte indruk tegen de Bengals. Maar we hebben donderdag kunnen zien dat dit misschien wel meer aan Cincinnati lag. Met een Joe Flacco die nog niet in vorm lijkt te zijn houdt DeShone Kizer het verschil binnen de acht punten en halen ze wederom de spread.
Patriots (-6,5) at SAINTS
De Patriots kregen vorige week 42 punten tegen. De aanval van New Orleans heeft de potentie om ook zo gemakkelijk te scoren, maar de Patriots laten dat niet nog een keer gebeuren. Tom Brady en co zullen willen bewijzen dat er nog geen sprake van aftakeling is en dat New England er nog steeds is. Verwacht een revanchegame van de Patriots en die ene touchdown die ze moeten maken voor de spread wordt geen probleem.
Titans (-1,5) at JAGUARS
Calais Campbell gaat niet nog een keer vier sacks hebben dit seizoen. De Jaguars boekten vorige week een knappe zege, maar ze worden nog steeds gezien als de underdog in deze wedstrijd. En dat in eigen huis. De Raiders lijken een serieuze titelkandidaat en een nederlaag is voor de Titans geen schande. Dit maken ze nu goed door bij Jacksonville te winnen.
Vikings (+6) at STEELERS
De aanval van de Vikings zag er goed uit vorige week tegen de Saints, maar elke aanval ziet er goed uit tegen New Orleans. Dat het ook verdedigend goed stond is dan ook knapper. De Steelers hadden daarentegen moeite met de Browns. Pittsburgh gaat dit wel winnen, maar de verdediging van Minnesota houdt het spannend genoeg om de spread te kunnen halen.
PANTHERS (-7) vs Bills

De Panthers mogen niet klagen over het programma aan het begin van het seizoen. Na de wedstrijd tegen de 49ers speelt de ploeg van Cam Newton nu tegen de Buffalo Bills. Die de Jets lange tijd binnen schotsafstand zagen blijven. Uiteindelijk haalden de Bills net de spread, maar dat gaat zondag niet gebeuren. De Panthers gaan hun tweede ruime zege op rij binnen halen.
BUCS (-7) vs Bears
De vraag is hoe de Bucs er voor zijn. Ze zijn in ieder geval frisser dan de Bears, want de Bucs hebben door orkaan Irma nog geen wedstrijd hoeven spelen. De extra energie helpt om het krachtsverschil nog wat groter te maken. De spread moet geen probleem zijn voor Jameis Winston.
Jets (+13,5) at RAIDERS
Nee, de Jets gaan dit niet winnen. Maar de spread is enorm en met bijna twee touchdowns extra gaan de Jets het spannend maken. Voorspelling: De Raiders lopen naar een voorsprong van twintig punten, halen de voet van het gaspedaal en een betekenisloze touchdown in de slotminuten brengt New York net binnen de spread.
CHARGERS (-4) vs Dolphins

Ook voor Miami begint het seizoen nu echt. Voor de gokkers de ideale kans om gebruik te maken van het feit dat Jay Cutler altijd overschat wordt. Zijn cijfers bij de Bears waren misschien niet heel slecht, maar winnen deed hij zelden. Ook met Adam Gase won hij maar zes wedstrijden in een seizoen. Dat terwijl de Chargers beter zijn dan hun record van de afgelopen twee seizoenen. Tegen de Dolphins gaan ze dit ook in een ruime zege omzetten.
RAMS (-2,5) vs Redskins
De gemakkelijkste wedstrijd van het weekend om te voorspellen. Kirk Cousins is in een contractjaar en heeft geen offensive line en geen goede receivers om zijn kunsten te laten zien. De Rams daarentegen maakten indruk tegen de Colts en krijgen ook nog eens Aaron Donald terug. De Rams gaan deze spread daarom gemakkelijk halen.
BRONCOS (+2) vs Cowboys
In 2013 werd het 51-48 in de ontmoeting tussen deze twee teams. Dat gaat het zondag niet worden. Daarvoor is de verdediging van Denver te goed en de aanval van de Broncos niet goed genoeg. De grote hoogte van Denver is een belangrijk thuisvoordeel voor de Broncos. Uiteindelijk zal de aanval van de Cowboys vermoeid raken en stilvallen in het vierde kwart. Genoeg voor Denver om dit duel in de laatste drive van de wedstrijd naar zich toe te trekken.
SEAHAWKS (-13,5) vs 49ers

Twee ploegen die aanvallend flink teleurstelden vorige week. Voor de Niners is het probleem dat ze opnieuw tegen een goede verdediging staan. De spread is hoger dan het aantal punten wat de Seahawks hebben gescoord vorige week, maar San Francisco is de ideale ploeg om aan het zelfvertrouwen te werken en zich te revancheren voor de valse start van vorige week.
Packers (+3) at FALCONS
De twee beste quarterbacks van het moment spelen tegen elkaar en de teams lijken aan elkaar gewaagd. De wedstrijd wordt waarschijnlijk beslist door de ploeg die als laatste de bal heeft. De drie extra punten die Green Bay als underdog krijgt zijn daarom te mooi om te laten lopen.
Lions (+3) at GIANTS
Voor de Giants draait het voor deze wedstrijd om een ding: Kan Odell Beckham Jr spelen. De aanval leek nergens op zonder de sterreceiver en de vraag is hoe fit hij is. OBJ trainde deze week voor het eerst mee, maar de kans is klein dat hij een hele wedstrijd kan spelen. Vandaar een nieuwe comeback van Matthew Stafford en weer een onverwachte zege.
VORIGE WEEK: 8-7
DEZE WEEK: 0-1
SEIZOEN: 8-8

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen