Duke en Villanova door naar Final Four March Madness

Afgelopen nacht hebben de Duke Blue Devils en de Villanova Wildcats zich weten te plaatsen voor de Final Four van het March Madness toernooi. Duke versloeg Arkansas overtuigend, terwijl Villanova wat meer moeite had met Houston.


WEST REGION


#2 DUKE – #4 ARKANSAS: 78-69

Het einde voor Coach K is nog niet in zicht. De legendarische coach, die na dit seizoen afscheid neemt en met pensioen gaat, moet deze plannen voorlopig nog even uitstellen. De Duke Blue Devils hebben zich namelijk geplaatst voor de Final Four van March Madness door Arkansas te verslaan.

Na een gelijkopgaand begin van het duel liep Duke richting het einde van de eerste helft uit naar een 45-33 voorsprong. Deze voorsprong zou in de tweede helft, waarin Arkansas deed wat het kon, niet meer weggegeven worden. Bij Duke was AJ Griffin (18 PTS) samen met toekomstig #1 pick Paolo Banchero (16 PTS. 7 REB) de uitblinker. Bij Arkansas speelden vooral Jaylin Williams (19 PTS, 10 REB), Stanley Umude (14 PTS) en JD Notae (14 PTS) een prima wedstrijd. Het was niet voldoende om de Final Four te halen.


SOUTH REGION


#2 VILLANOVA – #5 HOUSTON: 50-44

In een duel dat zoals verwacht gedomineerd werd door defense, veel turnovers en veel inzet bleek Villanova net iets te sterk te zijn voor Houston. Beide teams kwamen de afgelopen jaren vaker ver in het toernooi, en ook dit jaar was dit voor beide universiteiten het geval.

Vanaf de eerste helft schoot Villanova uit de startblokken en had het al snel een voorsprong van ongeveer zes a acht punten. Soms schoot het naar tien punten, maar Houston bleef eigenlijk tijdens het duel constant in de buurt van Villanova. Dit ondanks dat het aanvallend gezien veel schoten aan het missen was. Dankzij hun defense bleef Houston in de wedstrijd.

Uiteindelijk waren de 15 punten van Taze Moore niet genoeg in een wedstrijd waarin offense amper te vinden was. Bij Villanova, dat naar de Final Four gaat, waren Jermaine Samuels (16 PTS, 10 REB) en Caleb Daniels (12 PTS, 6 REB) de uitblinkers. 50 punten scoren bleek genoeg voor de Wildcats om de laatste vier te bereiken.

Foto: Marcio Jose Sanchez/Associated Press

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen