Washington Wizards stevenen af op playoffs, problemen in Philadelphia

Het NBA-seizoen 2020-21 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en een vooruitblik op de aankomende week.

18 APRIL – 25 APRIL


DE STAND


Atlantic Division: 1. Brooklyn Nets (41-20), 2. Philadelphia 76ers (39-21), 3. New York Knicks (34-27), 4. Boston Celtics (32-29), 5. Toronto Raptors (25-35)

Central Division: 1. Milwaukee Bucks (37-23), 2. Indiana Pacers (29-31), 3. Chicago Bulls (25-35), 4. Cleveland Cavaliers (21-39), 5. Detroit Pistons (18-43)

Southeast Division: 1. Atlanta Hawks (34-27), 2. Miami Heat (32-29), 3. Charlotte Hornets (30-30), 4. Washington Wizards (27-33), 5. Orlando Magic (18-42)


IN DE SPOTLIGHTS


10 ZEGES IN 11 WEDSTRIJDEN LEIDEN WIZARDS NAAR PLAYOFFS

De Washington Wizards zijn bezig aan een enorm sterke serie. Van de laatste 11 wedstrijden won de ploeg van coach Scott Brooks er maar liefst tien. Met deze stretch staan ze nu op de tiende plaats in de Eastern Conference, wat ze recht geeft op deelname aan het play-in toernooi aan het einde van het seizoen.

Met wedstrijden tegen de Golden State Warriors, Cleveland Cavaliers en tweemaal de Oklahoma City Thunder, hadden de Wizards niet het meest lastige schema, maar ook die wedstrijden moeten gewonnen. Zo gezegd, zo gedaan.

Zoals verwacht waren Bradley Beal en Russell Westbrook de uitblinkers voor de Wizards. Beal was goed voor 31.3 punten, 5.8 rebounds en 1.8 steals per wedstrijd. Westbrook blijft de triple-doubles maar aaneenrijgen en ook deze week behaalde hij indrukwekkende gemiddeldes: 19.5 punten, 11.4 rebounds en 12.3 assists per wedstrijd.

NEW YORK KNICKS BLIJVEN WINNEN

De New York Knicks staan ondertussen al op de vierde plaats in de Eastern Conference. Onder leiding van sterspeler Julius Randle, wisten de Knicks deze week alle vier de wedstrijden te winnen.

Tegen de New Orleans Pelicans werd de week geopend. In een wedstrijd die naar overtime ging, trokken de Knicks met 112-122 aan het langste einde. Met 33 punten, 10 assists en 5 steals, zette Randle direct de toon voor een sterke week.

Over de gehele week noteerde Randle gemiddeld 30 punten, 9 rebounds en 6 assists per wedstrijd en 4 double-doubles. Naast Randle kende ook RJ Barrett een sterke week. De swingman was goed voor 20.8 punten en 5.8 rebounds per wedstrijd. Barrett kent überhaupt een goed seizoen, maar wordt enigszins overschaduwd door Randle, die dit seizoen zijn eigen grenzen verlegt.


DE TEGENVALLER


NETS PASSEREN 76ERS VOOR EERSTE PLAATS

Het is stuivertje wisselen in de top van de Eastern Conference. Waar de Philadelphia 76ers vorige week nog op de eerste plaats af leken te stevenen, is het deze week weer helemaal anders. Na vier nederlagen voor Philly zijn de Brooklyn Nets voorlopig de nieuwe koplopers.

Philadelphia kende een zeer zware week, met wedstrijden tegen de Golden State Warriors, Phoenix Suns en tweemaal de Milwaukee Bucks. Daarnaast kon coach Doc Rivers in sommige wedstrijden niet beschikken over Joel Embiid en/of Ben Simmons, waardoor het nog lastiger werd.

De Brooklyn Nets profiteerde juist van de misstappen van de Sixers. Met onder andere zeges tegen de Boston Celtics en Phoenix Suns namen zij knap de koppositie over, met een voorsprong van twee zeges. Ook zagen zij Kevin Durant terugkeren, die in zijn eerste wedstrijd tegen Phoenix direct goed was voor 33 punten en 6 rebounds.


SPELER VAN DE WEEK


Bradley Beal is verkozen tot de SportAmerika Eastern Conference Speler van de Week. De guard van de Washington Wizards is zoals gezegd bezig aan een enorm sterke reeks met zijn team en hij is daar één van de dragende krachten van. De Wizards wonnen deze week vier keer en daarin noteerde Beal de volgende gemiddeldes: 31.3 punten, 5.8 rebounds en 1.8 steals per wedstrijd.

In de laatste wedstrijd van de week tegen de Cleveland Cavaliers, kende Beal zijn sterkste wedstrijd van de week. In de 110-119 zege was hij goed voor 33 punten, 6 rebounds en een schotpercentage van 54.2%.


VOORUITBLIK


Er staan weinig echte krakers op de agenda in de Eastern Conference aankomende week. In de nacht van dinsdag op woensdag nemen de Brooklyn Nets het op tegen de Toronto Raptors. En hoewel de Raptors dit seizoen zeker niet zo goed draaien, kent Brooklyn toch altijd veel problemen tegen de ‘Canadezen’. Ook nemen de Philadelphia 76ers het deze week twee keer op tegen de Atlanta Hawks: op woensdag- en vrijdagavond.

Photo: Will Newton/Getty Images

Thijs Verkuil
Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen