LAUdible: is het dilemma van de 49ers een strategie of rampscenario?

Elke maandag schijnt redacteur Laurens zijn eigenzinnig licht op de NFL en het nieuws. Vandaag looft én loutert hij de pre-draft strategie van de San Francisco 49ers.

Je zal maar insider zijn in de NFL in april 2021. Iedereen begrijpt dat de twee eerste picks in de draft vast staan. Trevor Lawrence verhuist samen met zijn gouden lokken naar Jacksonville, Zach Wilson moet met zijn babyface New York zien te trotseren, maar dan? Gevloek. Dat ben ik honderd procent zeker. Want wie Twitter en de sportkanalen in de VS erop naslaat, merkt dat insiders al weken aan één stuk elkaar tegenspreken over wie als derde gekozen wordt door de San Francisco 49ers.

Mac Jones mocht de spits afbijten. Bij de eerste reacties na de trade kwam zijn naam naar boven. Maar dan komt de tweede pro day van Justin Fields. Bijna op maat gemaakt voor de 49ers, met zowel John Lynch als Kyle Shanahan aanwezig. Las Vegas wist het zo goed als zeker: de quarterback van Ohio State wordt de nieuwe QB van de 49ers. Tot deze week Trey Lance opduikt en insiders plots zijn naam scanderen als nieuwe topfavoriet.

Die dans met drie is het gevolg van ofwel een strategie ofwel een rampscenario.

De eerste is mijn favoriet: Kyle Shanahan en John Lynch maakten de trade met één QB in hun hoofd en wisten dat ze die daar zouden vinden. Ze weten echter ook dat de draft na hen begint. De dominosteentjes vallen zodra zij gekozen hebben. Daarom spuien ze zoveel mogelijk mist over hun keuze in de eigen rangen: je vertelt aan de ene dat het Lance is, aan de andere dat het Jones is en een ander maak je wijs dat je Fields kiest. Elke insider heeft meestal een andere bron binnen de franchise, waardoor je allerlei verschillende geluiden hoort. Het duo aan de top wrijft zich in de handen en kan tegelijk enkele loslippige kerels aan de oren trekken.

Een andere reden is een stuk minder positief. John en Kyle swingen nog tussen de drie kandidaten. De ene keer hebben ze veel tape van Fields gezien en weten ze genoeg. Dan bekijken ze Jones of Lance en verandert hun mening opnieuw. Dat is dodelijk als je zoveel munitie opgeeft om naar de derde positie te springen. Sommige artikelen beweren dat Shanahan en Lynch een andere voorkeur hebben, maar het kleinste kind weet dat de coach dan in principe zijn goesting krijgt. In San Fran duikt niet plots een eigenaar op die een quarterback wil draften, zoals het geval was in Washington bij Dwayne Haskins.

Beide scenario’s zijn risicovol voor de 49ers, dat besef ik. Kijk echter naar vorig jaar. Toen traden ze elk van hun zeven originele picks doorheen de drie dagen. Ze kwamen uiteindelijk met vijf rookies én een All-Pro left tackle in Trent Williams thuis.


Lees hier alle columns in de LAUdible serie!

Coverfoto: Tim Warner/Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen