Warriors en Clippers op dreef, Pelicans volledig de weg kwijt

Het NBA-seizoen 2021-22 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en een vooruitblik op de aankomende week.


4 november – 11 november


WESTERN CONFERENCE STAND

 1. Golden State Warriors 10-1
 2. Phoenix Suns 7-3
 3. Utah Jazz 8-4
 4. Dallas Mavericks 7-4
 5. Denver Nuggets 7-4
 6. Los Angeles Clippers 7-4
 7. Los Angeles Lakers 7-5
 8. Memphis Grizzlies 6-5
 9. Sacramento Kings 5-7
 10. Portland Trail Blazers 5-7
 11. Oklahoma City Thunder 4-6
 12. San Antonio Spurs 4-7
 13. Minnesota Timberwolves 3-7
 14. Houston Rockets 1-10
 15. New Orleans Pelicans 1-11

IN DE SPOTLIGHT


PAUL GEORGE WIJST CLIPPERS DE WEG

De Clippers begonnen het seizoen bepaald niet indrukwekkend met een 1-4 record na de eerste vijf wedstrijden, maar zijn sinds de start van november op stoom gekomen. Maar liefst zes keer op rij werd er gewonnen en dat alles onder leiding van Paul George. De zevenvoudig All-Star is bij afwezigheid van de geblesseerde Kahwi Leonard de aangewezen man bij de Clippers en maakt dat vooralsnog volledig waar. Met solide spel en gemiddelden van 20+ punten per wedstrijd versloegen de Clippers deze week niet alleen conference-genoot Portland Trail Blazers, maar donderdagnacht ook het sterke Miami nadat een achterstand van 17 punten in de slotfase werd goedgemaakt. Ondertussen kan George worden genoemd in de (veel te vroege) MVP conversatie met gemiddelden van 26,7 punten, 7,8 rebounds en 5,4 assists per wedstrijd.

WARRIORS DOMINEREN

Er staat vooralsnog geen maat op de Warriors dit seizoen. De ploeg uit San Francisco won, net als de Clippers, de laatste zes wedstrijden en verloor na elf keer gespeeld te hebben nog maar een duel. Dit was tegen de Memphis Grizzlies (104-101 op 28 oktober). Deze week vormde niet het zwaarste gedeelte van het schema voor coach Steve Kerr en zijn mannen, maar er werden ook geen fouten gemaakt met overwinningen op respectievelijk de Pelicans, Rockets, Hawks en Timberwolves.

Daarmee gaan de Warriors duidelijk aan de leiding in het Westen met nu al 2,5 wedstrijden voorsprong op naaste belagers Phoenix Suns en Utah Jazz. Uitblinker is wederom Stephen Curry, die avond na avond laat zien waarom men hem de beste schutter aller tijden vind en gemiddeld 27,4 punten per wedstrijd laat aantekenen. Maar het is bepaald geen one-man show. De gehele ploeg draait goed en kent in Jordan Poole en Gary Payton II (zoon van) spelers die op weg zijn een ‘breakout’ jaar.


DE TEGENVALLERS


Onderaan de ranglijst in de Western Conference zijn zowel de Houston Rockets als de New Orleans Pelicans nu al bekende gezichten. De Oklahoma City Thunder liepen deze week enigszins weg in de standings door liefst drie duels op rij te winnen en daarmee naar de elfde plek te stijgen. Voor de Rockets zal het huidige scenario ingecalculeerd zijn. De Pelicans beginnen er ondertussen met de week slechter uit te zien. De terugkeer van Zion Williamson laat op zich wachten en de ploeg van debuterend coach Willie Green is niet bij machte zonder de sterspeler in de buurt te komen van de verwachtingen die er, voorafgaand aan het seizoen, over de ‘Pels’ werden uitgesproken. En met ook Brandon Ingram nog altijd langs de kant met een heupblessure is de laatste plek in het Westen een pijnlijke conclusie na de eerste elf wedstrijden.


SPELER VAN DE WEEK


Paul George is de SportAmerika Speler van de Week in de Western Conference, hoewel Steph Curry ook niet had misstaan. George leidde de Clippers deze week naar vier overwinningen en maakte donderdagnacht indruk met 27 punten, op 44% van het veld, tegen een van de betere verdedigende teams in de NBA, de Miami Heat. ‘P.G.’ bewijst vooralsnog niet alleen zijn waarde als scorer, maar ook als playmaker en maakt daarmee de Clippers een sterker team, een noodzaak in een sterke top-8 van de Western Conference.


VOORUITBLIK


Er zijn ook deze week weer enkele mooie duels. Vrijdag krijgen de Warriors bezoek van een van de topteams uit het Oosten, de Chicago Bulls. Op zondag mogen vervolgens ook de Clippers het laten zien tegen DeMar DeRozan, Zach Lavine en co.

Coverfoto: USA TODAY Sports/Stephen Lew

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen