Vaughn ontslagen door Brooklyn Nets

Jacque Vaughn is tijdens de All Star break ontslagen door de Brooklyn Nets. Het team, dat momenteel buiten het play-in toernooi staat in de virtuele stand, heeft besloten het tweede gedeelte van het seizoen af te maken met een andere head coach.

Vaughn speelde als speler bij de Jazz, Hawks, Magic, Nets (toen nog New Jersey) en Spurs, teams waarmee hij ook vaak in de playoffs actief was. Nadat hij gestopt was en wat ervaring als coach had opgedaan, werd hij in 2012 head coach van de Orlando Magic. Dit zou hij 2,5 seizoen lang blijven, maar verder dan een 20-62, 23-59 en 15-37 record kwam hij niet voordat hij tijdens het seizoen 2014-15 werd ontslagen.

Daarna besloot hij weer even geen head coach te zijn, waarna hij in 2019-20 de rol van head coach overnam van Kenny Atkinson, waar hij daarvoor assistent van was. Met een 7-3 record deed hij het goed genoeg om de playoffs te halen, waarna hij met de Nets in de eerste ronde werd uitgeschakeld. Het seizoen 2022-23 mocht hij wederom gaan meemaken als head coach, waarin hij een 43-32 record behaalde. Wederom bleek die genoeg voor de playoffs, maar daar hield het wel weer op. Dit seizoen zijn de Nets 21-33 en staan ze op de elfde plaats. Alleen de Raptors, Hornets, Wizards en Pistons staan onder de Nets, die momenteel zelfs 2,5 game achter staan op plek tien (geeft recht op play-in toernooi). Dit was reden genoeg voor de Nets om Vaughn te ontslaan.

HOE NU VERDER?

De Nets hebben eerder, zo ook met Vaughn, laten zien dat ze het seizoen best af willen maken met een interim head coach. Dit zou Kevin Ollie kunnen zijn, alhoewel de Nets dit nog niet duidelijk hebben gemaakt. De trade deadline is al geweest, maar de contracten van C Nicolas Claxton, G Dennis Smith Jr, en G Lonnie Walker IV lopen af. Zeker Claxton speelt een belangrijke rol in het team.

Voor nu zal het team zich vooral willen focussen op het behalen van het play-in toernooi en sportief succes.

Foto: Jacob Kupferman/Getty Images

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen