Blazers en Grizzlies on fire, Lakers beginnen 0-3

Het NBA-seizoen 2022-23 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en een vooruitblik op de aankomende week


18 OKTOBER – 25 OKTOBER


WESTERN CONFERENCE STAND

1: Portland Trail Blazers: 4-0

2: Memphis Grizzlies: 3-1

3: San Antonio Spurs: 3-1

4: Utah Jazz: 3-1

5: Phoenix Suns: 2-1

6: Golden State Warriors: 2-1

7: LA Clippers: 2-1

8: New Orleans Pelicans: 2-1

9: Dallas Mavericks: 1-1

10: Denver Nuggets: 2-2

11: Minnesota Timberwolves: 2-2

12: Houston Rockets: 1-3

13: Sacramento Kings: 0-3

14: LA Lakers: 0-3

15: Oklahoma City Thunder: 0-3


IN DE SPOTLIGHT


TRAIL BLAZERS

De Portland Trail Blazers zijn in 2022-23 uit de startblokken geschoten. Onder leiding van Damian Lillard (33.2 PPG, 50% FG, 40% 3PT en 5.2 APG) wonnen de Blazers van de Kings, Suns, Lakers en Nuggets. De duels tegen de Kings en Nuggets werden met overtuiging gewonnen, terwijl het tegen de Suns en Lakers tot het einde spannend bleef. Vooral de slotfase tegen de Lakers, waarin Lillard en Jerami Grant beslissende scores maakten, is de moeite waard om terug te kijken. Aanvallend gezien is dit team een must-watch tot nu toe.

MEMPHIS GRIZZLIES

Hetzelfde geldt eigenlijk voor de Memphis Grizzlies, die 3-1 aan het seizoen begonnen zijn dankzij een ontketende Ja Morant. De Trail Blazers wonnen spectaculaire duels tegen de Knicks (115-112 OT), Rockets en Nets, en werden alleen afgemaakt in en tegen de Dallas Mavericks van Luka Doncic. Ook dit team is vooral aanvallend gezien tot nu toe erg indrukwekkend, met ook Desmond Bane die goed aan het seizoen begonnen is.


DE TEGENVALLERS


LOS ANGELES LAKERS

Minder indrukwekkend zijn de Los Angeles Lakers, die 0-3 aan het seizoen begonnen zijn en zeker aanvallend gezien veel moeite hebben om te scoren. Het gedoe rondom Russell Westbrook, die 0-11 ging vs de Clippers, blijft doorgaan en de nederlagen tegen de Warriors, Clippers en Blazers deden pijn. Zeker omdat twee van die duels in eigen huis waren. Toch zijn dit wel drie goede teams waar de Lakers van verloren hebben. Het probleem is echter dat het schema niet bepaald makkelijker wordt: Nuggets, Timberwolves, Nuggets en Pelicans zijn de volgende tegenstanders van de Lakers.

NEW ORLEANS PELICANS

De Pelicans zijn 2-1 en verloren alleen thuis van de Utah Jazz in OT, maar de blessures van Brandon Ingram en Zion Williams gooien voorlopig roet in het eten. Zeker tijdens het duel vs de Jazz was de sfeer in New Orleans fantastisch, wat ook een epische wedstrijd opleverde. Toch zullen de Pelicans vooral hopen dat Ingram en Williamson niet lang geblesseerd zijn. De Jazz verdienen met een 3-1 record in de eerste week ook een shoutout in dit artikel.


SPELER VAN DE WEEK


Het was een lastige keuze, want Morant, Doncic, Lillard en Stephen Curry hadden het allemaal verdiend. Wij gaan uiteindelijk voor Ja Morant, die 35.2 PPG, 4.2 RPG, 7.0 APG noteert, 54% van het veld schiet en 60% van achter de driepuntlijn. Vooral dat laatste is opmerkelijk, aangezien Morant nooit een scherpschutter is geweest. Zo is hij het seizoen dus goed begonnen, met zijn 49 punten vs de Rockets als absoluut hoogtepunt.


VOORUITBLIK


Komende week staan er niet veel krakers op het programma in de Western Conference. Wat vooral opvalt, is dat de Suns een enorm zwaar schema hebben komende week. Met duels vs de Warriors, Pelicans en Timberwolves mogen de 2-1 Suns aan de bak komende week om richting 5-1 te gaan.

FOTO: AP PHOTO

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen