MNF: Sterke running game bezorgd Bears overwinning

Monday Night Football vond deze week plaats in een mistig Foxborough, Massachusetts. De New England Patriots speelden tegen de Chicago Bears. De Bears verloren vorige week Thursday Night Football van de Commanders, de Patriots wonnen uit bij de Browns.

De eerste score van de wedstrijd kwam van Cairo Santos. Zijn field goal kuste de lat, maar had net genoeg lengte om de Bears op voorsprong te zetten. Het waren ook de Bears die de eerste touchdown van de wedstrijd scoorden. Met een outside run vond Justin Fields genoeg ruimte om de bal binnen te lopen. Zo zette hij zijn team op een 10-0 voorsprong. Mac Jones keerde deze wedstrijd terug na een aantal weken blessureleed. Na twee 3-and-outs en een 10-0 achterstand begon het publiek al te morren, zij wilden Bailey Zappe zien.

ZAPPE-MANIA IN NEW ENGLAND

Even leken de Patriots aan de start van het tweede kwart een goede drive weg te zetten. Een goede mix van passes en runs bracht ze steeds verder op de helft van Chicago. Een one-handed interception van rookie Jaquan Brisker gooide roet in het eten. New England hield zich sterk en forceerde een 3-and-out. De sack van Matt Judon tijdens 3rd down, zijn zevende alweer van het seizoen, veroordeelde Chicago tot een punt. Het publiek kreeg daarna zijn zin, Zappe kwam erin voor Jones. Het leverde al snel een touchdown op. Met een diepe pass bereikte Zappe Jakobi Meyers. Meyers ving de bal en tijgerde zich een weg naar de endzone.

Na de touchdown kreeg New England snel de bal terug. Matt Judon tipte een pass van Fields, Myles Bryant intercepte vervolgens de bal. Direct daarna gooide Zappe de bal diep naar DeVante Parker, het bracht de New England-aanval naar de 7-yardlijn van de Bears. Twee plays daarna namen de Patriots de voorsprong, Rhamondre Stevenson liep de bal binnen voor de touchdown.

De Bears scoorden vervolgens direct na de two-minute warning. Fields herkende de blitz en gooide een snelle pass naar links. Khalil Herbert ving de bal en liep onaangeraakt de endzone binnen. Chicago kreeg de bal daarna snel terug. Meyers kreeg een hand-off niet onder controle en fumblede. Het gaf Chicago de kans om de voorsprong uit te breiden. Dit leek even niet te lukken na een sack van Judon tijdens 2nd down. Een 21-yard run van Fields gaf de Bears vervolgens toch een 1st down. Uiteindelijk sloot Santos de eerste helft af door met een field goal zijn team op een 20-14 voorsprong te zetten.

IJZERSTERKE TWEEDE HELFT BEARS

Na iets meer dan vijf minuten in de tweede helft breidde diezelfde Santos met een field goal de voorsprong uit naar zeven punten. Na een 3-and-out van de Pats bouwde Santos wederom de score uit met een rake trap tussen de palen. De offense van New England had in het derde kwart moeite om wat op de mat te leggen. Een 1st down haalden de Patriots niet, al hielp tijdens de tweede drive van de tweede helft een penalty tegen Trent Brown niet. Het was overigens de vierde penalty tegen Brown deze wedstrijd.

Na de tweede Patriots 3-and-out op een rij bezorgde een goede punt return van Dante Pettis de Bears een startpositie op 39-yardlijn van New England. Chicago benutte de goede startpositie een aantal minuten later optimaal. David Montgomery beukte zich de endzone binnen. Zijn touchdown benadrukte nog maar eens de sterke running game van Chicago in deze wedstrijd. Nog belangrijker voor de Bears: Het gaf ze een voorsprong van 19 punten met nog 12 minuten te spelen.

De hoop op een comeback voor de Pats vloeide compleet weg nadat Zappe een bal gooide die werd getipt door Dominique Robinson waarna teamgenoot Roquan Smith de bal vervolgens onderschepte. De daaropvolgende drive leverde geen score op, maar Chicago snoepte wel meer dan drie minuten van de klok. Tot overmaat van ramp voor New England gooide in de drive daarna Zappe zijn tweede interception van de avond. Deze keer was het Kyler Gordon met de interception. Het was de kers op de taart voor Chicago terwijl het Bill Belichick weer extra stof tot nadenken gaf voor de komende week.

De recaps van de andere wedstrijden van afgelopen weekend lees je hier.

Coverfoto: Brian Fluharty/USA TODAY Sports