Timberwolves ‘sweepen’ Suns, Knicks en Pacers op matchpoint

Game 4 van de 2024 NBA playoffs zijn inmiddels voorbij. Het was genieten voor veel fans van de NBA, want het weekend zat vol met spannende wedstrijden. Ook wisten de eerste teams zich te plaatsen voor de Conference Semi-Finals.

EASTERN CONFERENCE

KNICKS DANKZIJ BRUNSON LANGS 76ERS

Jalen Brunson heeft de New York Knicks op een 3-1 voorsprong gezet tegen de Philadelphia 76ers. De point guard scoorde 47 punten, en verbrak daarmee het franchise playoff-record dat in handen was van Bernard King. Brunson verdeelde het scoren over de gehele wedstrijd en scoorde minimaal negen punten in ieder kwart. Daarnaast deelde hij ook tien assists uit, waarmee hij ‘zijn’ Knicks naar de zege leidde.

Het verhaal van de wedstrijd waren vooral de aanvallende rebounds van de bezoekers. Forwards Josh Hart en OG Anunoby waren heel sterk en pakte samen zeven aanvallende rebounds, twee minder dan de 76ers in de gehele wedstrijd. In totaal pakte New York 15 aanvallende rebounds, wat ze kostbare kansen gaven om extra te scoren. Deze kansen bleven voor de 76ers uit. Kregen ze deze kansen wel, sprongen ze er vaak niet goed mee om. Philadelphia scoorde in de laatste vijf minuten geen een field goal meer en mistten hun laatste elf laatste schotpogingen, waardoor de Knicks uit eindelijk wonnen: 97-92.

PACERS DICHT BIJ VERRASSING

De Indiana Pacers staan op het punt om de eerste ‘upset’ van het postseason te voltooien. Op bezoek bij de nog altijd Giannis Antetokounmpo-loze Milwaukee Bucks werd er opnieuw gewonnen: 126-113.

De eerste klap van de dag voor de Bucks viel al voor de wedstrijd. Damian Lillard was afwezig wegens ziekte, waardoor de kampioen van 2021 het zonder zijn twee sterspelers moest stellen. Toch begonnen de Bucks sterk aan de wedstrijd en ging het de eerste helft goed gelijk op: 64-61 voor Indiana. Na de rust kwamen de Pacers wel echt op snelheid. Het kwart werd met 31-21 gewonnen, waardoor de voorsprong uitliep naar dertien punten. Ook het hoogtepunt van de wedstrijd vond plaats in dit kwart. Indiana-center Myles Turner dunkte de bal hard door de ring en zette Brook Lopez daarbij op de welbekende ‘poster’. Turner eindigde uiteindelijk met 29 punten, 9 rebounds en 3 blocks, en leidde daarmee de Indiana Pacers naar ‘matchpoint’ in de playoff-serie tegen de Bucks.

UITSLAGEN GAME 4

#1 Boston Celtics – #8 Miami Heat: 102-88 (3-1 Celtics)

#2 New York Knicks – #7 Philadelphia 76ers: 97-92 (3-1 Knicks)

#3 Milwaukee Bucks – #6 Indiana Pacers: 113-126 (3-1 Pacers)

#4 Cleveland Cavaliers – #5 Orlando Magic: 89-112 (2-2)

WESTERN CONFERENCE

TIMBERWOLVES SCHAKELEN SUNS UIT

De Minnesota Timberwolves hebben voor het eerst in twintig jaar een playoff-serie weten te winnen. De ploeg van coach Chris Finch schakelde op bezoek in Phoenix de Suns uit met een duidelijke 4-0 uitslag. Phoenix, op voorhand toch een van de titelfavorieten, bleek opnieuw onmachtig tegen Anthony Edwards en de Timberwolves.

Want ook ditmaal was ‘Ant-Man’ de grote man voor Minnesota. Met 40 punten, 9 rebounds en 6 assists in bijna 41 minuten kende hij een zeer sterke wedstrijd. Ook Karl-Anthony Towns was met 28 punten en 10 rebounds zeer belangrijk. Aan de kant van Phoenix was het Devin Booker die met 49 punten uithaalde, maar dat bleek niet genoeg. Ook de 33 punten van Kevin Durant maakten indruk, maar de spotlights stonden toch ook op Bradley Beal die slechts 9 punten wist te scoren. Beal werd namelijk misschien gezien als het missende stuk voor de Suns in hun jacht op de titel, maar op het belangrijkste moment van het seizoen gaf hij niet thuis.

Phoenix begon nog wel sterk aan de wedstrijd en ging met een voorsprong van twee punten het vierde kwart in. Dat bleek het moment dat het voor Edwards tijd was om over te nemen. Hij scoorde 16 punten in de laatste 8 minuten van de wedstrijd en gaf Minnesota met 4:13 te gaan een 110-107 voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven, waardoor de uitschakeling van de Phoenix Suns een feit was.

CLIPPERS SLAAN COMEBACK MAVERICKS AF

De Dallas Mavericks leken op weg naar een historische comeback. Na een achterstand van 31 punten tegen de Los Angeles Clippers halverwege het tweede kwart werd richting het einde van het vierde kwart omgedraaid tot zelfs even een voorsprong. Met 40 punten en een krankzinnige lay-up leek Kyrie Irving de grote man te worden bij de Mavericks, waar ook Luka Doncic een triple-double noteerde.

Echter waren het James Harden (15 punten in het vierde kwart) en Paul George die de Clippers alsnog op gelijke hoogte brachten. George scoorde maar vijf punten in het laatste kwart, maar met zijn zevende driepunter van de wedstrijd schoot hij Los Angeles in de laatste twee minuten weer op voorsprong en die gaven ze niet meer weg.

#1 Oklahoma City Thunder – #8 New Orleans Pelicans: 97-89 (4-0 Thunder)

#2 Denver Nuggets – #7 Los Angeles Lakers: 108-119 (3-1 Nuggets)

#3 Minnesota Timberwolves – #6 Phoenix Suns: 122-116 (4-0 Timberwolves)

#4 Los Angeles Clippers – #5 Dallas Mavericks: 116-111 (2-2)

Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.