Timberwolves op 3-0 voorsprong, Pacers winnen van Bucks

Game 3 van de 2024 NBA playoffs zijn inmiddels voorbij. Bij veel wedstrijden was de spanning ver te bekennen. De Suns en Bucks, die in de zomer nog werden gezien als serieuze titelkandidaten, lijken op weg te zijn naar de uitgang.

EASTERN CONFERENCE

PACERS PAKKEN GAME 3 IN EXTREMIS

De Milwaukee Bucks hadden het al moeilijk in de serie, vanwege de blessure van Giannis Antetokounbo. In game 3 werden ze, na een lange strijd, in overtime verslagen door de Pacers. Middleton speelde een van zijn beste wedstrijden dit seizoen met 42 punten, Lillard sloot aan met 28.

Maar dit was niet genoeg om de Pacers te stoppen. De Bucks kregen zes punten van hun bank, de Pacers 28. Myles Turner speelde sterk voor de Pacers en scoorde 29 punten. Pascal Siakam, die dominant was in de eerste twee wedstrijden, viel tegen. Met maar 17 punten. In de verlenging wonnen de Pacers nipt, door een ‘and-1’ floater van All-star Tyrese Haliburton, 121-118. Haliburton heeft deze serie nog niet zijn vuist kunnen maken. In de overtime miste hij zijn vier eerdere schoten, maar op het belangrijkste moment maakte hij het schot. De Bucks wisten niet meer te scoren, waardoor de Pacers 2-1 voor staat in de serie.

UITSLAGEN GAME 3

#1 Boston Celtics – #8 Miami Heat: 104-84 (2-1 Celtics)

#2 New York Knicks – #7 Philadelphia 76ers: 114-125 (2-1 Knicks)

#3 Milwaukee Bucks – #6 Indiana Pacers: 118-121 (2-1 Pacers)

#4 Cleveland Cavaliers – #5 Orlando Magic: 83-121 (2-1 Cavaliers)

WESTERN CONFERENCE

TIMBERWOLVES ZETTEN SUNS OP 3-0 ACHTERSTAND

De Suns gingen het seizoen in als één van de titelfavorieten in het westen. Met Kevin Durant, Bradley Beal en Devin Booker, zou de nieuwe ‘big three’ voor succes zorgen. Desondanks lijkt het verhaal van de Suns in de eerste ronde al voorbij. Ondanks dat deze drie samen 76 punten wisten te scoren, wist de rest van het team niet veel te scoren. Iets dat je wel vaker ziet bij teams die zoveel cap space uitgeven aan drie spelers.

Anthony Edwards lijkt niet meer een superster in de wacht, maar een echte superster. De 22-jarige guard scoorde vrijdagnacht 36 punten, met afstand de meeste van zijn team. De wedstrijd ging gelijk op in de eerste helft, maar in het derde kwart wonnen de Timberwolves de wedstrijd. Ze wonnen dit kwart 36-20, Nickeil Alexander-Walker scoorde twaalf van zijn zestien punten in dit kwart. De Wolves kunnen zich, tenzij een groot wonder gebeurt, opmaken voor een strijd met de Denver Nuggets. Die op overwinning lijken af te stevenen tegen de Lakers.

#1 Oklahoma City Thunder – #8 New Orleans Pelicans: 106-85 (3-0 Thunder)

#2 Denver Nuggets – #7 Los Angeles Lakers: 112-105 (3-0 Nuggets)

#3 Minnesota Timberwolves – #6 Phoenix Suns: 126-109 (3-0 Timberwolves)

#4 Los Angeles Clippers – #5 Dallas Mavericks: 90-101 (2-1 Mavericks)