Team LeBron verslaat Team Curry, wint NBA All-Star Game


De wedstrijd is pas enige uren afgelopen en toch wordt er al gesproken over een zeer geslaagde nieuwe opzet. De positieve recensies van de NBA All-Star Game ‘nieuwe stijl’ zou dus best eens de nieuwe standaard kunnen worden.

PRE-GAME SHOW

Door de wrijving tussen Kevin Durant en Russel Westbrook sinds KD naar de Warriors vertrok, stond het tweetal volop in de belangstelling tijdens het pre-game warmgooien. Ondanks alle problemen bleek het inmiddels weer ruimschoots beter te gaan tussen de twee sterren.

 
Voor de wedstrijd begon was gaven stand-up comedian Kevin Hart en enkele andere sterren een show. Naast Hart waren ook Pharrell Williams en N.E.R.D. te bewonderen.
Ook de introductions werden door Hart verzorgd. De comedy-superster zette op geheel eigen wijze enkele spelers voor gek. Zo zei hij bijvoorbeeld na het aankondigen van Kyrie Irving dat de aarde — in tegenstelling tot wat Irving in een eerder interview heeft gezegd — toch echt wel rond is (te zien vanaf 5:00).

 
De volksliederen werden verzorgd door het Canadese The Barenaked Ladies (Oh, Canada), waarna het Amerikaanse volkslied werd gezongen door Fergie. Haar optreden leidde echter tot verschillende reacties. Zo is in onderstaande tweet te zien dat niet iedereen zo blij was met de versie van de voormalig Black Eyes Peas-frontvrouw. Steph Curry was dat blijkbaar ook niet, gezien zijn like.


Ook werd bekend dat beide teams goede doelen zouden steunen. De goede doelen werden gekozen door de captains. Het winnende team zou $350.000 doneren en het verliezende team $150.000. Het gaat dus niet alleen om de eer en het prijzengeld zelf (winnende team $100.000 per speler, verliezend team $25.000 per speler), maar ook zeker om het helpen van de community.

NBA ALL-STAR GAME

De vernieuwde opzet van de wedstrijd was vooral bedoeld om een meer competitieve wedstrijd neer te zetten, met meer defense en geen belachelijke uitslagen zoals vorig jaar (192 – 182). Al na een paar minuten werd duidelijk dat er meer en intensiever verdedigd werd dan eerdere jaren. Er werden over de hele wedstrijd 26 overtredingen gemaakt. Vorig jaar waren dat er slechts 16.
Ondanks de goede verdediging waren er nog meer dan genoeg aanvallende highlights. Al na twee minuten kreeg LeBron de bal in een 2-tegen-1 situatie, waarna hij Anthony Davis via de grond van een assist voorzag.

 
De wedstrijd ging gelijk op met af en toe een kleine run. Aan het einde van het eerste kwart stond het 42-31 in het voordeel van Team Steph. Het leek wel even een wedstrijd te worden die vanaf de driepuntslijn gespeeld zou gaan worden, want de teams kwamen samen tot 29 driepunters in 12 minuten.
In de eerste aanval van Team Steph in het tweede kwart miste Giannis Antetekoumnpo — die een prima wedstrijd speelde en met 16/7/2 en 6 uit 14 eindigde — een dunk, maar de aanval erna dunkt hij de bal hard in het netje: 44-41.
Nog geen minuut later kreeg Damian Lillard de bal na een score van Kemba Walker. Hij scoorde na drie dribbels een diepe driepunter.


Daarna was het de beurt aan King James. Na een gemiste driepunter van DeMar DeRozan, pakte LeBron de rebound. Walker was al naar voren gelopen. James speelde hem de bal aan en ging er zelf achteraan voor de alley-oop. Kemba gaf de bal perfect mee voor de alley-oop slam.

TWEEDE KWART

Ook op de helft van het tweede kwart was het weer de beurt aan Team LeBron. De captain maakte opnieuw een alley-oop, dit keer op aangeven van Russell Westbrook. ‘Bron kreeg de bal wederom en maakte de reverse alley-oop, terwijl hij met z’n hoofd bijna de bucket raakte.

DERDE KWART

In het derde kwart, bij een 87-81 stand in het voordeel van Team Steph, was het weer King James die de show stal. Hij leek de bal met z’n rechterhand te willen scoren, maar daar wordt hij goed verdedigd door Embiid. In mid-air  wisselde hij van hand en met veel effect scoorde hij zijn zeventiende punt. De reactie van Curry zegt genoeg over het niveau van de afronding.


James kan niet alleen scoren, maar ook assists geven. Tijdens de wedstrijd passeerde hij Oscar Robertson voor de vijfde plek op de lijst van assist leaders tijdens All-Star Games. Ook deze prachtige no-look op de helemaal vrijstaande Anthony Davis mag er zijn.

LEBRON STAAT OP

Aan het begin van het vierde en laatste kwart stond het 112-109 voor Curry’s team. Na een goede actie van Paul George en de goede loopactie van Andre Drummond scoorde de laatste een alley-oop dunk om de stand op 112-111 te brengen.
In de laatste twee minuten van de wedstrijd begon het er echt om te spannen. Met een 144-141 stand in het voordeel van Team Steph, trad The King naar voren om zijn team naar de overwinning te dragen. Verdedigd door Joel Embiid scoorde hij de clutch step-back 3-pointer om de stand weer gelijk te trekken met nog 1:31 op de klok.
Niet veel later zorgde hij voor de voorsprong door een lay-up goed af te ronden met nog 34 seconden te spelen. Doordat DeRozan de bal in de aanval verspeelde, kregen de mannen van LeBron de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Nadat Durant de bal ontving, speelde hij deze snel naar James. De mannen van Curry konden niet snel genoeg een overtreding maken op LeBron, waardoor deze de bal naar Westbrook weet te gooien en daarna de lay-up beheerst afrondde met nog 10,4 seconden te spelen.

TEAM STEPH VECHT VOOR OVERTIME

Na een time-out van Team Steph was we nog één kans om een verlenging af te dwingen. Er moest een driepunter op het bord komen. Het leek wel alsof Curry dit scenario bedacht had, als je naar zijn gekozen team keek; er zaten meer dan genoeg goede driepuntschutters in. Tijdens de laatste play was de opstelling Curry – Harden – Thompson – DeRozan – Embiid.
Er werd echter goed verdedigd. Zo goed zelfs dat nota bene Kevin Durant en LeBron James ervoor zorgden dat Curry na de inbound pass geen schot kon lossen. Steph speelde de bal verder de hoek in naar DeRozan, maar ook hij kon geen goede look krijgen door het uitstekende verdedigen door Durant. DeRozan wist niet op tijd af te drukken, waardoor de overwinning naar Team LeBron ging.

NBA ALL-STAR GAME MVP

Het was lang spannend wie tot MVP uitgeroepen zou worden, omdat deze meestal uit het winnende team afkomstig is. Aangezien het tot het laatste moment spannend was, waren er meerdere kanshebbers. Voor het team van Curry waren de kanshebbers DeMar DeRozan (21p/6r/2a) en Damian Lillard (21/3/2).
Aan de andere kant was eigenlijk de enige echte kanshebber LeBron (29p/10r/8a). De enige spelers die in de buurt kwamen waren Durant (19/6/5), Westbrook (11/8/8) en Irving (13/7/9). Omdat het team van LeBron had gewonnen, kreeg The King voor de derde keer in zijn carrière de prijs, na in 2006 en in 2008 de Award ook al mee naar te hebben genomen. Hij staat nu gelijk met Michael Jordan.

VOLGEND JAAR

Volgend jaar wordt het All-Star Weekend gehouden in Charlotte, North Carolina. Mogelijk kiest de NBA dan opnieuw voor hetzelfde format, of iets dat er op lijkt. Tijdens de wedstrijd opperden de commentatoren dat het misschien nog wel wat spectaculairder is als de teams niet vooraf, maar op de court zelf gekozen worden. Of dat gaat gebeuren is de vraag, maar dat dit format werkt staat buiten kijf. Wie had ooit gedacht dat er nu al uitgekeken kan worden naar het duel van volgend seizoen?

(Top Photo: NBA.com)

Niels van der Veen
Niels van der Veen
Basketbal begonnen te volgen door Kobe Bryant. Verder groot fan van Stephen Curry, Damian Lillard en de 76ers. De laatste jaren ook naar de NFL toe gegroeid. Go Ravens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen