NBA Update: Snelste triple-double ooit en dag één All-Star Weekend


Nikola Jokić heeft het record van snelste triple-double ooit gebroken. Het record stond al sinds 1955 op naam van Jim Tucker, die dus ruim zestig jaar lang recordhouder was. Tucker behaalde de drempel in 17 minuten; Jokić deed er slechts 14 minuten en 33 seconden in speeltijd over. Het was pas de elfde triple-double van de Serviër.
Nikola Jokić heeft met zijn triple-double zijn naam aan een hoop lijstjes toegevoegd. Een van de meeste opmerkelijke en knappe is de lijst van spelers met 30 punten, 15 assists en 15 rebounds. Er zijn maar vijf andere spelers die dit ooit eerder hebben gedaan. Dit zijn: James Harden, Magic Johnson, Larry Bird, Oscar Robertson en Wilt Chamberlain.
Giannis Antetokounmpo had ook een triple-double in de wedstrijd. The Greek Freak behaalde het met 36 punten, 13 assists en 11 rebounds. Daarmee zijn Giannis en Nikola het derde stel wat een 30 punten triple-double haalde in een wedstrijd tegen elkaar.

DE ROCKETS FRANCHISE TEAM RECORD

De Rockets zijn dit jaar uitstekend bezig. Ze hebben 44 wedstrijden gewonnen en 13 wedstrijden verloren. Dat is een uitzonderlijke prestatie voor Houston. Ze voeren daarmee de competitie aan met het beste record en winstpercentage. De Rockets hebben het nog nooit voor elkaar gekregen om voor de All-Star Break er het beste voor te staan. Zelfs in 1994 en 1995, toen ze een championship wonnen, stond een ander team er beter voor tijdens de All-Star Break.
Van het team uit Houston is echter alleen James Harden een All-Star. Chris Paul werd genoemd in het lijstje van All-Star snubs. De Warriors hebben wel een wedstrijd meer gespeeld maar dat houdt niet weg hoe goed de Rockets het dit jaar doen.

DONOVAN MITCHELL ON FIRE

Niet alleen is Donovan Mitchell goed bezig, maar het hele team uit Utah is on fire. Jazz heeft 11 wedstrijden achter elkaar gewonnen. Daarmee staan ze nog niet in de play-offs, maar ze zijn wel met een hele goede run bezig om het alsnog te halen. In de winning streak van de Utah Jazz staat Donovan centraal. Spida Mitchell is namelijk de leading scorer van het team over alle 11 achtereenvolgende gewonnen wedstrijden. Dat is een rookie nog nooit eerder gelukt. Het record brak hij al door topscorer te zijn over 10 gewonnen wedstrijden achter elkaar.

Donovan Mitchell speelde vrijdag 16 februari in de Rising Star Challenge. Zaterdag 17 februari deed hij mee aan de Dunk Contest, die hij won.

EERSTE NACHT VAN HET ALL-STAR WEEKEND

De eerste nacht van All-Star Weekend bestond uit The Celebrity All-Star Game en The Rising Star Challenge. Het eerst genoemde bestaat uit het meest vriendschappelijke potje in de NBA. Een hoop beroemdheden. onder wie, Jamie Foxx, Quavo, Rachel Demita en Justin Bieber, namen het tegen elkaar op. Een aantal oud-basketballers onder wie Paul Pierce, Jason Williams en Tracy McGrady deden ook mee.
Vorig jaar werd voormalig D-League speler Brandom Armstrong verkozen tot MVP. Hij deed dit jaar weer mee, maar rapper Quavo won deze keer de prijs. Hij scoorde 19 punten. Ook sloeg de rapper een schot van 2KTV presentatrice Rachel Demita de tribunes in.
The Rising Star Challenge werd net als vorig jaar in het Team World vs Team USA format gehouden. Team World won met 155-124 van Team USA. Alleen eerste en tweede jaars spelers mogen meedoen aan de wedstrijd. Bogdan Bogdanović werd verkozen tot beste speler van de wedstrijd. De Serviër van de Sacramento Kings maakte 20 punten en ook had hij vijf assists. In de wedstrijd waren een hoop schitterende dunks te zien waaronder een self alley-oop van Donovan Mitchell en wel twee tussen de benen door dunks van Jaylen Brown.

Coverfoto: Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen