NBA All-Star Game 2018 Preview: LeBron tegen Steph


De NBA All-Star Game heeft een nieuw jasje gekregen. De afgelopen jaren daalde de populariteit van de showwedstrijd steeds verder. Het gebrek aan defense zorgde er voor dat er fans niet meer het idee kregen naar een wedstrijd te kijken. Om de wedstrijd een nieuwe impuls te geven, mochten LeBron James en Stephen Curry de twee teams draften. Dus geen All-Star Game meer tussen Oost en West, maar twee teams waarbij alle spelers door elkaar zijn gegooid.
De draft is afgelopen jaar achter gesloten deuren gehouden, in dit geval om LaMarcus Aldridge te beschermen. Volgens de geruchten is de speler van de Spurs namelijk de All Star die het het laatste gekozen is. De roep om de draft live op televisie uit te zenden is echter groot in de Verenigde Staten, dus verwacht dat dit volgend jaar gaat gebeuren als het nieuwe format aanslaat.
Team LeBron had de pech dat na de draft DeMarcus Cousins, John Wall, Kevin Love en Kristaps Porzingis geblesseerd zijn geraakt en deze wedstrijd moeten missen. Hierdoor zijn dit de twee teams voor komende nacht:


Team LeBron heeft Dwane Casey als hoofdcoach, die al heeft aangegeven dat Russell Westbrook zal starten op de plaats van Cousins. Team Stephen heeft Mike D’Antoni als coach. De ploeg van LeBron wordt ondanks de vervangingen van spelers als favoriet voor de zege gezien. Dit is natuurlijk niet verrassend, omdat LeBron James volgens velen al jaren ervaring heeft als de echte GM van de Cavs.
De grote vraag is of het nieuwe format ook zorgt voor een nieuw soort wedstrijd. Als het aan coach Casey ligt in ieder geval wel.

VOORSPELLING

Het zal voor Team LeBron zeker nodig zijn om ook wat defense te spelen, want D’Antoni is als geen ander in staat voor aanvallend basketbal te zorgen. Als het Casey lukt om voor wat verdediging te zorgen, dan zal Team LeBron het duel waarschijnlijk wel gaan winnen. Team Stephen is in de breedte iets beter, zeker door de afzeggingen bij team LeBron. De vier vervangers zullen echter maar weinig minuten gaan maken en in crunch time staat er bij Team LeBron een sterker team en pakken zij de zege in de slotfase.
VOORSPELLING EINDSTAND: 158-151, TEAM LEBRON

Coverfoto: NBA.com

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen