All-Star Saturday: Donovan Mitchell ster van de avond


All-Star Saturday is altijd een van de hoogtepunten van het NBA All-Star Weekend. Spelers kunnen hier hun kunsten in verschillende disciplines laten zien. Grote man van de avond was Donovan Mitchell. De rookie van de Utah Jazz won de prestigieuze Dunk Contest.
Mitchell mocht meedoen, omdat Aaron Gordon geblesseerd is en de Dunk Contest aan zich voorbij moest laten gaan. Mitchell zorgde er voor dat de league geen spijt kreeg van de uitnodiging, want de rookie won het evenement ook gelijk.
Toch was het niet alleen Mitchell die de show stal. Larry Nance Jr. deed tijdens de wedstrijd een eerbetoon aan zijn vader, die in 1984 de eerste editie van de Dunk Contest won. Ook de dunk van Dennis Smith mocht er zijn, maar deze was niet goed genoeg voor de zege. Mitchell had misschien niet de beste dunk van de avond, maar wel alleen maar goede dunks, waardoor hij de overwinning naar zich toe trok.

THREE-POINT CONTEST

De groei in driepunters in de NBA heeft niet geleid tot een betere driepuntswedstrijd. Het niveau lag gisteravond in Staples Center niet hoog. Zo wist Paul George in de eerste ronde niet eens de dubbele cijfers te halen. In de tweede ronde maakte Devin Booker dit wel goed. Zijn 28 punten waren een record voor de All-Star Game, maar dit komt ook omdat de NBA het format in 2014 heeft aangepast en een heel rek met tweepunters heeft toegevoegd aan het eind. Booker maakte hierdoor genoeg schoten om de prijs in ontvangst te mogen nemen.

SKILLS CHALLENGE

In de Skills Challenge ging de prijs naar Spencer Dinwiddie. De guard van de Brooklyn Nets kwam in zijn eerste twee rondes op achterstand, maar wist eerst Buddy Hield en daarna Jamal Murray bij de slotdriepunter in te halen. In de finale nam Dinwiddie het op tegen Lauri Markkanen. De speler van de Bulls was geen partij voor de Net. Zo viel er toch nog iets te juichen in New York dit seizoen.

EMBIID

Joel Embiid zou Joel Embiid niet zijn als hij de aandacht niet op zich zou weten te vestigen. Dit lukte ook in de Skills Challenge. De center van de Sixers deed mee en leek hier vals te spelen bij de chest pass.


Toch was het geen cheaten, maar uitstekende regelkennis van Embiid. Bij drie gemiste pogingen bij de chestpass mag je namelijk ook door gaan, en dus blijkt het de center zich duidelijk verdiept heeft in het spel. Helaas voor hem was het niet genoeg om Dinwiddie van de trofee af te houden.

Coverfoto: Twitter.com

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen