Suns stellen Vogel aan als nieuwe head coach

Frank Vogel gaat de nieuwe head coach van de Phoenix Suns worden. Het team, dat werd uitgeschakeld door de Denver Nuggets in de Conference Semifinals, besloot Monty Williams na dit resultaat te ontslaan. Alleen de Toronto Raptors zijn nu nog op zoek naar een nieuwe head coach.

Vogel is inmiddels al een tijdje head coach. Hij begon in 2010, toen Vogel de head coach van de Indiana Pacers werd. Dit bleef hij tot het seizoen 2015-16, zes seizoenen dus. Vijf van die zes seizoenen zouden de Pacers de playoffs halen, waarbij alleen 2014-15 een seizoen zonder playoffs werd. Het resultaat in die vijf seizoenen was echter nooit een NBA Finals: twee keer uitgeschakeld in de eerste ronde (2011 en 2016), een keer in de Conference Semfinals (2012) en twee keer in de Conference Finals (2013 en 2014). Daarna kwam Vogel bij de Orlando Magic terecht voor twee seizoenen, zonder daar de playoffs te halen. In 2019 werd hij de head coach van de Los Angeles Lakers, iets wat hij drie seizoenen zou doen. Tijdens het coronaseizoen 2-19-20 werd hij kampioen met de Lakers, terwijl het seizoen daarna de eerste ronde het eindstation bleek. In 2022 kwam het niet verder dan 33-49 en zou het de playoffs niet halen.

VOGEL BIJ DE SUNS

Nu krijgt Vogel dus de kans om bij de Suns aan de slag te gaan. Hij krijgt een team tot zijn beschikking waarbij de verwachting zal zijn dat hij meteen gaat presteren. Toch moet er ook veel gebeuren, want er zijn maar vijf spelers die met zekerheid volgend seizoen in Phoenix spelen: Kevin Durant, Devin Booker, Deandre Ayton, Chris Paul, Landry Shamet en Cameron Payne. En van deze namen is Ayton al vaak in trade-geruchten terug te vinden. Het roster zal er dus anders uit gaan zien dan vorig jaar, zeker vanaf de bank.

Foto: AP Photos

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen