Suns en Jazz in vorm, Clippers en Warriors matig

Het NBA-seizoen 2022-23 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en een vooruitblik op de aankomende week


26 OKTOBER – 2 NOVEMBER


WESTERN CONFERENCE STAND

1: Phoenix Suns: 6-1

2: Portland Trail Blazers: 5-1

3: Utah Jazz : 6-2

4: San Antonio Spurs: 5-2

5: New Orleans Pelicans: 4-2

6: Denver Nuggets: 4-3

7: Oklahoma City Thunder: 4-3

8: Memphis Grizzlies: 4-3

9: Minnesota Timberwolves: 4-4

10: Dallas Mavericks: 3-3

11: Los Angeles Clippers: 3-4

12: Golden State Warriors: 3-5

13: Sacramento Kings: 2-4

14: Los Angeles Lakers: 1-5

15: Houston Rockets: 1-7


IN DE SPOTLIGHT


PHOENIX SUNS

Vorige week schreven we al dat de Phoenix Suns een zware week voor de boeg hadden. Tegen de Warriors, Pelicans en Timberwolves was het schema zwaar. Tussendoor konden ze de relatief eenvoudige wedstrijd tegen de Rockets spelen. Tegen alle vier de tegenstanders werd echter overtuigend gewonnen. Booker was de belangrijkste speler aan de kant van de Suns met gemiddeld 24,5 punten uit 48% FG.

UTAH JAZZ

Voorafgaand aan het seizoen werd van de Jazz verwacht dat ze zouden tanken. Dat kwam vooral door het traden van Gobert en Mitchell. Toch zijn de Jazz verrassend sterk uit de startblokken gekomen. Samen met de Bucks en Suns hebben ze als enige teams in de NBA zes overwinningen. Vooral Lauri Markkanen heeft zijn talent weer gevonden bij de Jazz. Met bijna een double-double (23,8 punten, 9,8 rebounds) is hij de belangrijkste Jazz.


DE TEGENVALLERS


LOS ANGELES CLIPPERS

Twee teams uit Los Angeles die allebei tegenvallen. Van de Lakers hadden we het voorafgaand aan het seizoen wel aan zien komen, maar dat de Clippers het lastig hebben, was toch niet zo vanzelfsprekend. Met een broodnodige overwinning op de Rockets (93-95) wisten de Clippers een langere losing streak te voorkomen. Die stond op dat moment op vier, waarvan twee tegen de Thunder. Nou is niet alles kommer en kwel, omdat Kawhi Leonard niet speelde deze week. Er is dus genoeg te behalen. Aan de andere kant is het juist zorgelijk dat hij er niet bij is. Om zo vroeg in het seizoen een blessure op te lopen is niet de bedoeling. De komende wedstrijden gaan ook geen makkie worden met een blik op de ranglijsten. Na de Rockets komen de Spurs, Jazz en Cleveland voordat de (makkelijke) Lakers zich aandienen.

GOLDEN STATE WARRIORS

Het seizoen van de Warriors is zeer wisselvallig. Voor de laatste drie wedstrijden, die allemaal nederlagen waren, volgden overwinningen en verliezen elkaar al op. Zoals gezegd werden de laatste drie wedstrijden verloren van tegenstanders waar de Warriors van zouden moeten kunnen winnen. Het grote probleem zijn de uitwedstrijden: alle vier gingen verloren (Suns, Hornets, Pistons, Heat). Curry doet zijn best om er nog wat van te maken, maar het team om hem heen draait niet zoals vorig jaar. Golden State is op zoek naar de weg omhoog, maar er komen eerst nog twee uitwedstrijden aan tegen de Magic en Pelicans, voordat ze weer richting de Bay Area gaan.


SPELER VAN DE WEEK


Vorige week was het een close call, maar deze week was het niet echt spannend: Luka Doncic is onze speler van de week. Met maar liefst 38 punten, 11 rebounds en 14 assists per wedstrijd sleepte hij de Mavericks naar de twee overwinningen deze week. Met zijn huzarenstukje tegen de Nets (41 punten, 14 rebounds en 10 assists) was hij eigenhandig goed voor de winst in overtime


VOORUITBLIK


Komende week staan er wederom niet veel krakers op het programma in de Western Conference. Maar de San Antonio Spurs hebben een pittig schema voor de boeg, met wedstrijden tegen de Raptors, Clippers, Nuggets (2x), Grizzlies, Bucks, Warriors en Blazers moeten we nog maar zien hoe ze er na die reeks voor staan in de standings.

FOTO: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Niels van der Veen
Niels van der Veen
Basketbal begonnen te volgen door Kobe Bryant. Verder groot fan van Stephen Curry, Damian Lillard en de 76ers. De laatste jaren ook naar de NFL toe gegroeid. Go Ravens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen