Phillies geven Astros pak slaag in Game 3

De door regen uitgestelde Game 3 van de World Series is ten prooi gevallen voor de Philadelphia Phillies. Het Citizens Bank Park schudde op zijn grondvesten, want de Phillies gaven de Houston Astros een enorm pak slaag. Vijf homeruns, van vijf verschillende spelers tekende voor een 7-0 overwinning.

Phillies-ster Bryce Harper opende het bal. In zijn eerste thuisslagbeurt van de World Series sloeg hij de eerste bal die hij zag over de hekken. Een knuckle curveball van Astros-starter Lance McCullers Jr. kwam perfect op zijn knuppel en eindigde 402 feet van de thuisplaat. Door deze homerun, die Harper met twee nullen op het bord sloeg, werd het meteen 2-0. Kyle Schwarber had in de eerste slagbeurt van de wedstrijd vier wijd gekregen en zo kwamen de Phillies meteen op een gat van twee runs.

DRIE HITS, DRIE HOMERUNS

Het zou niet lang duren voordat de Phillies hun voorsprong uit zouden breiden. Dat McCullers Jr. zijn dag niet had bleek in de tweede inning. Alec Bohm kwam als eerste aan slag, maar ook de eerste pitch die hij kreeg van de Astros starter eindigde als homerun. Nadat zowel Bryson Stott, als Jean Segura naar de kant werden gestuurd met drieslag, was het de beurt aan Brandon Marsh. Het was pas zijn zesde hit dit postseason en zijn eerste homerun, maar de Phillies brachten het gat naar 4-0.

NEGATIEF RECORD VOOR MCCULLERS

De drie homeruns in twee innings en een 4-0 achterstand was nog niet genoeg voor Astros manager Dusty Baker om zijn starter van de heuvel te halen. Zowel in inning drie en vier leek McCullers dan ook zijn ritme wat meer terug te krijgen, maar alle hoop werd in de vijfde inning uit de Astros geslagen.

Nadat Jean Segura door een ground out de eerste nul werd, kwam Brandon Marsh wederom op de honken. Ditmaal moest hij stoppen op het eerste honk met een single. Kyle Schwarber kwam vervolgens aan slag en beukte een changeup van McCullers 443 feet over de hekken in het midveld. Rhys Hoskins maakte vervolgens het negatieve record voor de Astros werper compleet door in de volgende slagbeurt ook een homerun te slaan. Hiermee werd Lance McCullers Jr. de eerste pitcher in Major League postseason geschiedenis die vijf homeruns tegenkreeg in één start. Daarbij kwamen de Phillies op gelijke hoogte met het record voor meeste homeruns in een playoffwedstrijd.

IJZERSTERKE PITCHING BIJ DE PHILLIES

McCullers werd na de vijfde homerun wel van de heuvel gehaald door Dusty Baker en eindigde daarmee zijn avond op 4.1 IP, 6 H, 7 ER, 1 BB, 5 K’s. Aan de andere kant was het voor de Phillies ook een ijzersterke wedstrijd op pitching-gebied. Starter Ranger Suarez gooide 5.0 innings en kreeg drie hits tegen. Zelf gooide hij wel vier keer drieslag. Na Suarez was het de beurt aan Connor Brogdon (1.0 IP, 1 H, 1 K), Kyle Gibson (1.0 IP, 1 H, 1 K), Nick Nelson (1.0 IP, 2 BB) en Andrew Bellatti (1.0 IP, 1 K). Hierdoor hielden de Phillies de Astros op nul runs. Dus kon manager Rob Thomson door de voorsprong ook gebruik maken van andere bullpen werpers dan normaal.

UP NEXT

Veel tijd om te herstellen krijgen de Astros niet, want om 01:00 uur Nederlandse tijd vannacht staat Game 4 alweer op het programma. Aaron Nola zal de startende werper zijn voor de Phillies en Cristian Javier voor de Astros. Voor Nola is het de tweede keer dat hij in deze series zal gooien. De 29-jarige startte ook Game 1, maar het is de eerste keer ooit dat de Phillies tegen Javier zullen spelen.

Coverfoto: Matt Rourke/AP Photo

Mick van der Nat
Mick van der Nat
MLB redacteur en Texas Rangers fan, heeft daardoor wel weinig om te juichen. Leert en schrijft ook graag over de geweldige geschiedenis van MLB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen