Steve Nash en Brooklyn Nets definitief uit elkaar

Steve Nash en de Brooklyn Nets zijn na zeven duels in 2022 en een 2-5 record uit elkaar gegaan. Beide partijen kwamen tot de conclusie dat het beter was om de samenwerking niet voort te zetten.

Het stormt al een tijdje in Brooklyn. Vorig jaar werden de playoffs gehaald, maar werd het team kansloos met 4-0 uitgeschakeld door de Boston Celtics in de eerste ronde. Dit seizoen begon het team wederom dramatisch, nadat er tijdens het offseason al flink wat gedoe was. Kevin Durant wou getrade worden, mede omdat zijn relatie met de head coach en GM niet fantastisch was. Daarnaast is er nog de situatie omtrent Kyrie Irving, en het gaat in Brooklyn meer over andere dingen dan over basketbal. De conclusie is nu dus dat beide partijen uit elkaar gaan.

Hoe nu verder?

Het zal te vroeg in het seizoen zijn voor de Nets om alles en iedereen te traden en aan de toekomst te gaan werken, maar voor nu zal het team met Durant, Irving, Ben Simmons en de rest proberen de playoffs (of in ieder geval het play-in toernooi te halen) te halen. Dit zal, voor nu, onder leiding van Jacque Vaughn gaan gebeuren. Hij is de interim-head coach, maar de Nets gaan wel op zoek naar een opvolger. Onder meer Quin Snyder en Ime Udoka worden genoemd.

Foto: Brad Penner | USA TODAY Sports

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen