MNF: Browns winnen Battle of Ohio

In de NFC North kwamen tijdens Monday Night Football de Cincinnati Bengals op bezoek bij de Cleveland Browns. Hoewel de Bengals het seizoen 0-2 begonnen, spelen ze sindsdien steeds beter. Voor de Browns is het een ander verhaal. Zij verloren de afgelopen vier wedstrijden.

Joe Burrow won nog nooit van de Cleveland Browns. Sterker nog, Cleveland won de laatste vier ontmoetingen tussen de twee teams. Voor de laatste Bengal overwinning op bezoek bij de Browns moeten we terug naar week 4 van 2017. Burrow en de Bengals, die het de komende weken nog steeds zonder de geblesseerde Ja’Marr Chase moeten stellen, waren er dus op gebrand om hier verandering in te brengen.

VEEL TURNOVERS IN EERSTE HELFT

De Bengals leken de wedstrijd sterk te starten. Dit veranderde toen Myles Garrett een pass van Burrow aantikte, hierdoor kon teamgenoot A.J. Green de bal onderscheppen. Het was de derde interception op een rij van Burrow in een openingsdrive tegen de Browns. De Browns zouden niet scoren, want Cincy blockte een field goal-poging van Cade York. De volgende drive van de Browns werd snel afgestopt door de Bengals-D. Cleveland probeerde een trick-play waarbij uiteindelijk Amari Cooper de bal gooide. Vonn Bell fopte hij in ieder geval niet, Bell onderschepte makkelijk de slechte worp van Cooper.

De eerste score van de wedstrijd kwam na 10 minuten in het tweede kwart. Nick Chubb ontving een directe snap en liep met de bal de endzone binnen. Na een penalty tegen de Bengals tijdens het extra punt gingen de Browns voor een two-point conversion. Wederom was het Chubb die de punten scoorde voor Cleveland. De Browns namen niet lang daarna de bal weer over. Deze keer tikte Sione Takitaki de bal uit de handen van Burrow. Tommy Togiai sprong vervolgens op de bal om het balbezit over te nemen.

Toch duurde het niet lang voor Burrow de bal weer in zijn handen kreeg. Jacoby Brissett probeerde de bal weg te gooien met een zwerm van Bengals-spelers om zich heen. Akeem Davis-Gaither onderschepte die bal. De Bengals probeerden daarna een field goal te scoren, maar Evan McPherson schoot mis. De offense van de Browns kreeg de bal terug met 40 seconden op de klok. Cleveland bracht de football snel in field goal-range. Deze keer schoot York wel raak, zo zette hij de ruststand op 11-0.

BROWNS ZETTEN BESTE HELFT VAN HET JAAR WEG

De Bengals incasseerden dit seizoen nog geen touchdown in de tweede helft. Brissett maakte na 6 minuten in het derde kwart met een rushing touchdown een einde aan deze reeks. Na een snelle 3-and-out van Cincinnati kreeg de aanval van Cleveland de bal weer terug. Vervolgens deden de Browns nog maar eens een duit in het zakje. Deze keer ving Cooper een pass van Brissett in de endzone. Zo breidde Cleveland de score uit naar 25-0. De O-line van de Bengals had deze wedstrijd veel moeite om de verdediging van de Browns tegen te houden. Burrow zal tijdens Halloweenavond spoken hebben gezien, hij werd namelijk vijf keer gesackt. Ook tijdens de plays zonder sack zette Cleveland Burrow constant onder druk.

De Bengals deden net na de start van het vierde kwart eindelijk wat terug. Burrow gooide een pass naar een openstaande Tyler Boyd voor de touchdown. McPherson miste naderhand wel het extra punt. Het antwoord van de Browns liet niet lang op zich wachten. Wederom was het Chubb met de touchdown, zijn tiende van het seizoen. Het gaf Cleveland een 32-6 voorsprong. De highlight van de drive was overigens een 53-yard pass van Brissett naar Cooper.

Ondanks de grote achterstand was Cincy niet van plan om het zomaar op te geven. Tee Higgins versloeg Greedy Williams in de lucht en ving een pass van Burrow voor de touchdown. De daaropvolgende onside kick was onsuccesvol. Cleveland kwam daarna niet meer in de problemen en sloot zo hun beste helft, misschien wel wedstrijd, van het seizoen af.