Stephen Curry minimaal 2 weken uit de roulatie

curry
Golden State Warriors’ sterkhouder Stephen Curry is minimaal 2 weken uit de roulatie na een ongelukkige glijpartij in de wedstrijd tegen de Houston Rockets van afgelopen nacht.
Tijdens Game 4 in Houston ging de regerend MVP net voor rust knullig onderuit om niet meer terug te keren in de wedstrijd. Curry maakte deze wedstrijd net zijn rentree na 2 wedstrijden afwezigheid vanwege een lichte enkelblessure die hij op 16 april opliep.


Een mri-scan wees uit dat Curry minimaal 14 dagen uit de roulatie is en de resterende wedstrijd(en) tegen de Houston Rockets kan vergeten. De resultaten wezen op een eerstegraads verrekte voorste kruisband in de knie.


De Warriors hebben goede hoop dat Curry tijdens de openingswedstrijd van de tweede ronde van de play-offs tegen de winnaar van de series tussen de Los Angeles Clippers en Portland Trail Blazers weer voldoende hersteld is. Zelf liet Curry weten vertrouwen te hebben in een goede afloop.


Curry stond in het verleden te boek als zeer blessuregevoelig, maar heeft de afgelopen 3 jaar afgerekend met dit imago en heeft zich in de tussentijd ontwikkeld tot één van de gezichten van de NBA.
Saillant detail is dat Russell Westbrook een aantal jaar geleden ook een knieblessure opliep in de eerste ronde van play-offs tegen de Rockets. Westbrook was uiteindelijk enkele maanden uit de roulatie, waar de blessure van Curry op het eerste gezicht een stuk minder heftig lijkt.
Voormalig MVP Derrick Rose werd in 2012 ook geveld door een knieblessure in de eerste ronde van de play-offs. Rose bleek zijn kruisbanden volledig afgescheurd te hebben en is tot op heden nog niet teruggekeerd op het niveau van voor zijn blessure.
Philadelphia 76ers v Chicago Bulls - Game One
Op dit moment gaan de Golden State Warriors 3-1 aan de leiding tegen de Houston Rockets. Donderdagochtend om 04:30 uur wordt Game 5 gespeeld in Oakland waarin de Warriors de best-of-7 series kunnen beslissen.
Foto:Getty Images/Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen