Goodell krijgt toch zijn zin; Brady alsnog geschorst

Brady
Tom Brady, de star quarterback van de New England Patriots, moet alsnog boeten voor zijn vermeende betrokkenheid bij Deflategate. De rechterlijke macht heeft besloten dat de al eerder vastgestelde schorsing van vier wedstrijden alsnog uitgevoerd moet worden. Naar verluidt zijn er vier juristen die zich gebogen hebben over de zaak. Twee zijn voor (lees: eens met Goodell) en twee zijn tegen. Het gelijkspel is in dit geval in het voordeel van commissioner Roger Goodell, de uiteraard blij zal zijn met deze nieuwe ontwikkelingen. Zo kreeg een langslepend verhaal toch nog een fiks staartje.
Garoppolo
Gevolg is dat New England het eerste kwart van het reguliere seizoen zonder de viervoudig Super Bowl winnaar moet spelen en de kans groot is dat back-up Jimmy Garoppolo in de schijnwerpers staat tijdens de Sunday Night seizoensopener tegen de Arizona Cardinals, een serieuze tegenstander. Blijft echter wel staan dat het nog steeds niet helder is of Brady wel of niet een rol speelde in Deflategate. Dat er twee operationeel verantwoordelijken zijn geweest binnen de franchise die geknoeid hebben met ballen is wel duidelijk, maar een duidelijke en bewezen directe lijn met Brady is er nog steeds niet.
Lastig zat
Brady startte 112 opeenvolgende wedstijden voor de Patriots, de op twee na langste active streak onder QBs – Eli Manning (183), Philip Rivers (160). Hij zal gemist worden, maar gaat het de Patriots echt pijn doen? New England heeft het in september altijd moeilijk, maar ze doen het veel beter dan bijna alle andere teams. De uitwedstrijd bij Arizona is meer dan lastig, maar daarna volgen liefst drie thuiswedstrijden: Miami, Houston en Buffalo. Drie teams met indrukwekkende pass rushers. En dan is er de druk van prime-time. Sunday Night Football tijdens de eerste speelronde, Thursday Night Football in Week 3. Het zal lastig zat worden. Brady keert weer terug in de uitwedstrijd bij de Cleveland Browns; hij zal er staan, misschien wel meer gedreven dan ooit.
Foto: Getty / Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen