NHL Play-Offs: Verdedigend kampioen Chicago uitgeschakeld

Blackhawks
Twee duels vandaag in de NHL play-offs met daarin een absolute kraker. Chicago Blackhawks en St. Louis Blues staan tegenover elkaar in hun zevende wedstrijd. Anaheim Ducks hoopt de serie al in het zesde duel te beslissen ten koste van Nashville Predators. Jules Zane en Jeroen Veenstra vertellen wat er is gebeurd.
St. Louis Blues – Chicago Blackhawks
Een serie die alles had kreeg de apotheose die het verdiende. Wedstrijd 7 tussen de Hawks en Blues was een achtbaanrit, die eindigde in een 3-2 overwinning voor thuisploeg St. Louis. De nederlaag betekent de vroege uitschakeling van de kampioen van vorig jaar. Die uitschakeling dreigde al vroeg in het duel onvermijdelijk te worden, toen de Blues in kwartier tijd met goed spel naar een 2-0 voorsprong uitliepen. Vlak voor de eerste pauze bracht Hossa met een bekeken schot de Hawks echter terug in de wedstrijd en even later stond ook de gelijkmaker op ’t bord. Wat volgde was kans na kans en uiteindelijk maakte uitgerekend ex-Blackhawk Troy Brouwer, in 2010 nog belangrijk in Chicago’s Cupwinst, het verschil. Chicago zag even later de puck nog via beide palen over de doellijn rollen, maar een gelijkmaker en tweede comeback bleven uit. Na vier seizoenen uitschakeling op rij in hun eerste serie is St. Louis dit jaar op weg naar de volgende ronde. Zij treffen daarin de Dallas Stars.

Nashville Predators – Anaheim Ducks
Nashville Predators vocht voor een zevende wedstrijd en dat is precies wat de ploeg gekregen heeft. In de tweede periode namen de Predators een voorsprong van twee doelpunten dankzij goals van Matthias Ekholm en James Neal. Ryan Kesler bracht de Ducks in dezelfde periode nog wat dichterbij, maar in de derde periode konden de Ducks te weinig creëren om de Predators het vuur nog na aan de schenen te leggen. Shea Weber noteerde in de slotfase nog een empty netter. Woensdagnacht spelen beide ploegen hun zevende duel, de laatste wedstrijd uit de eerste ronde.

Foto: Getty Images/archief

  1. Erg jammer : geen finale Toews – Crosby. Dat zou een echte ijshockey strijd worden. 2 teams die het niet van fysiek hockey moeten hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen