Rockets stellen Ime Udoka aan als head coach

De Houston Rockets hebben na het ontslag van Stephen Silas een nieuwe head coach gevonden voor het seizoen 2023-24 en langer. Voormalig Celtics head coach Ime Udoka gaat de nieuwe head coach van de Rockets worden.

De jonge head coach werd ook al in verband gebracht met de Toronto Raptors en eerder al met de Brooklyn Nets, maar zat na zijn schorsing bij de Celtics vanwege misdragingen binnen de organisatie al sinds het begin van het seizoen zonder werk. Daar is nu verandering in gekomen. Udoka moet de Rockets, die beschikken over enorm veel talent en in de 2023 NBA Draft weer een groot talent gaat toevoegen aan hun team, weer naar de playoffs brengen. Dit zou voor het eerst zijn sinds het vertrek van Chris Paul en James Harden.

TOEKOMST ROCKETS

Er zal voor Udoka bij de Rockets meer dan genoeg zijn om mee te werken. Van de huidige selectie zijn alleen Boban Marjanovic, DJ Augustin en Frank Kaminsky free agents. Spelers als Jalen Green, Jabari Smith Jr, Jae’Sean Tate, Alperen Sengun, Tari Eason, Kevin Porter Jr, Josh Christopher ne Kenyon Martin Jr zijn de basis waarmee Udoka gaat beginnen, en daar kan Victor Wembayama of Scoot Henderson met de #1 of #2 pick nog aan toegevoegd gaan worden. Kortom: talent genoeg. Het moet nu nog in elkaar gaan vallen zoals dat het afgelopen seizoen bij de Oklahoma City Thunder gebeurde.

Foto: David Dow/NBAE via Getty Images

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen