76ers kloppen Lakers, drie nederlagen op rij voor Toronto

Het NBA-seizoen 2020-21 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en een vooruitblik op de aankomende week.

24 JANUARI – 30 JANUARI


DE STAND


Atlantic Division: 1. Philadelphia ’76ers (14-6), 2. Brooklyn Nets (13-8), 3. Boston Celtics (10-8), 4. New York Knicks (9-11), 5. Toronto Raptors (7-12)

Central Division: 1. Milwaukee Bucks (11-8), 2. Indiana Pacers (11-8), 3. Cleveland Cavaliers (9-10), 4. Chicago Bulls (7-11), 5. Detroit Pistons (5-15)

Southeast Division: 1. Atlanta Hawks (10-9), 2. Charlotte Hornets (9-11), 3. Orlando Magic (8-12), 4. Miami Heat, 5. Washington Wizards (3-12)


IN DE SPOTLIGHTS


SIXERS VERSLAAN LAKERS IN TOPDUEL

De Philadelphia 76ers hebben een sterke week achter de rug. Eerst werd er weliswaar in het begin van de week zonder sterspeler Joel Embiid verloren van de Detroit Pistons, maar daarna werd er in de grootste wedstrijd van de week gewonnen van de Los Angeles Lakers. De week werd afgesloten met een zege tegen de Minnesota Timberwolves.

Vooral de zege tegen de Los Angeles Lakers zal de Sixers veel deugt doen. In zijn carriere heeft Embiid altijd moeite gehad tegen Marc Gasol, maar deze keer wist ook Gasol niet de Kameroener af te stoppen. In 38 minuten was Embiid goed voor 28 punten en 6 rebounds. Ook Tobias Harris kende een sterke wedstrijd met 24 punten, 7 rebounds en de game-winner. Met 2.4 seconden op de klok schoot de forward een midrange jumper over Alex Caruso raak en zorgde zo voor de zege: 106-107.


DE TEGENVALLERS


BRADLEY BEAL ZET NEGATIEF RECORD

Het is andermaal hommeles in Washington. Na 15 wedstrijden hebben de Wizards pas driemaal gewonnen en het lijkt er op dat sterspeler Bradley Beal zich klaar lijkt te maken voor een trade. Afgelopen week zette Beal zelfs een negatief record neer. Hij is namelijk de eerste speler ooit die tien keer op rij verliest in een wedstrijd waarin hij 40punten of meer scoort.

Dat het Beal zelf ook niet helemaal lekker zit, werd de afgelopen dagen goed duidelijk. In de wedstrijd tegen de New Orleans Pelicans scoorde Beal 47 punten, maar werd zijn ploeg ruim afgedroogd. New Orleans wist uiteindelijk te winnen met 106-124, wat Beal duidelijk niet zinde. Zijn houding op de bank in de laatste minuten van de wedstrijd sprak boekdelen. Het lijkt enkel nog de vraag welk team de trekker overhaalt en de guard verlost van zijn lijden in de hoofdstad.

RAPTORS KRIJGEN LEK NOG NIET BOVEN

Het blijft een enorm zwaar seizoen voor de Toronto Raptors. De kampioen van 2019 heeft dit seizoen pas zeven keer gewonnen en staan op de twaalfde plaats in de Eastern Conference. In een zware week werd er verloren van de Indiana Pacers, Milwaukee Bucks en Sacramento Kings.

In de eerste weken van het seizoen was vooral Pascal Siakam de gebeten hond bij de Raptors, maar de forward begint langzamerhand meer uit zijn schulp te kruipen. Hij ontbrak tegen Indiana, maar over de twee andere wedstrijden noteerde hij gemiddeldes van 21.5 punten en 6.5 rebounds per wedstrijd.

Vooral defensief lukt het de Raptors echter nog niet de zaken volledig in orde te hebben. De afgelopen week hadden ze een defensive rating van 117.1, wat ze bij de zes slechtste defensieve teams in de NBA plaatste. Er is dus nog genoeg werk aan de winkel om de defensie van Toronto weer op orde te krijgen en tevens hun field goal percentage wat omhoog te krikken. Aan beide kanten van de bal loopt het tot nu toe nog niet lekker.


SPELER VAN DE WEEK


Trae Young is verkozen tot de SportAmerika Eastern Conference Speler van de Week. De jonge point guard van de Atlanta Hawks kende een zeer sterke week met indrukwekkende gemiddeldes. Hij was goed voor 35.7 punten, 3 rebounds en 8 assists per wedstrijd. Daarnaast schoot hij gemiddeld 13 vrije worpen per wedstrijd tegen een schotpercentage van meer dan 95%.

Met name in de wedstrijd tegen de Washington Wizards toonde Young zijn klasse. Hij was goed voor 41 punten en 5 assists.


VOORUITBLIK


Qua onderlinge duels in de Eastern Conference is het aankomende week even doorbijten. Uit de top 5 van de stand komen maar vier teams elkaar tegen. Zo nemen Indiana en Milwaukee het in de nacht van woensdag op donderdag tegen elkaar op en staan in de nacht van zaterdag op zondag de Brooklyn Nets en de Philadelphia 76ers tegenover elkaar. Qua kwantiteit valt het dus mee, maar het zijn qua kwaliteit twee heerlijke wedstrijden.

Top- en coverfoto: Bill Streicher – USA Today Sports

Thijs Verkuil
Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen