'Phil Jackson coacht Knicks volgend seizoen'

Phil Jackson
Keert NBA-kampioenenmaker Phil Jackson terug op de coachstoel? Volgens de meest recente geruchten wel. De basketballgoeroe zwaait op de achtergrond al enige tijd de scepter in New York als general manager, maar volgens ESPN gaat Jackson weer in de spotlights plaatsnemen komend najaar.
Een en ander heeft te maken met de mislukte renovatie onder coach Derek Fisher. Laatstgenoemde kon zichzelf tot een van de vertrouwelingen rekenen van Jackson, maar wist de meester tegen zich in het harnas te jagen toen diens suggesties niet ter harte werden genomen. Naar verluidt sloeg Fisher Jacksons (goedbedoelde) sms’jes over het spel van de Knicks in de wind, slechts monosyllabisch antwoord gevend.

Het nieuws over Jackson volgt kort op moral support van Kobe Bryant aan het adres van zijn voormalige coach. Volgens The Black Mamba moet het publiek in New York niet teveel kritiek leveren op Jackson, aangezien hij “de beste coach ooit is, in welke discipline dan ook”. Van een dergelijk schouderklopje is het natuurlijk een kleine stap terug naar de bank, en wie weet gaat het over enkele maanden dus gebeuren.
Wat vind jij? Moet de 71-jarige Jackson zichzelf nogmaals als coach bewijzen? Of kan hij beter de toeter aan de wilgen hangen en de NBA overlaten aan volgende generatie coaches?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen