Lance Stephenson leeft op bij de Memphis Grizzlies

Lance Stephenson
De gehavende Memphis Grizzlies geven niet op. Zonder vaste krachten Marc Gasol, Zach Randolph en Mike Conley sleepten de Grizzlies zaterdag tegen de New Orleans Pelicans een 121-114 overwinning na verlenging uit het vuur.
Lance Stephenson, niet goed genoeg voor de Charlotte Hornets en de Los Angeles Clippers, was de motor van zijn team en scoorde een career-high 33 punten. Vijf dagen eerder klopte een B-team van Memphis de Cleveland Cavaliers in eigen huis. Stephenson scoorde 17 punten, pakte 7 rebounds en deelde 3 assists uit.
Het had niet veel gescheeld of de 25-jarige guard uit Brooklyn had niet eens gespeeld voor de Grizzlies. De directie was het probleemkind liever kwijt dan rijk na de trade met de Clippers, echter stak coach Dave Joerger en de spelersgroep daar een stokje voor.
Stephenson stelde teleur in Tinseltown met slechts 4.7 punten en 2.5 rebounds in slechts 15.8 minuten per wedstrijd. Een seizoen daarvoor mocht hij al vertrekken bij de Hornets waar hij door eigenaar Michael Jordan als een ‘belangrijke speler’ werd binnengehaald. Het niveau dat hij haalde bij de Indiana Pacers in het seizoen 2013-2014, onder de vleugel van team president/vaderfiguur Larry Bird, bereikte hij zelden.
Joerger en de spelersgroep zagen wel iets in de speler zitten die door het leven gaat als BORN READY en, toegeven, met de blessuregolf in Memphis is alle hulp welkom. En na 12 wedstrijden in het tenue van de Grizzlies betaald Stephenson het vertrouwen van zijn coach en teamgenoten terug. Hij is een vaste kracht vanaf de bank en, een aantal bloopers daargelaten, lijkt hij weer op de Stephenson van Indiana.
Hij is goed voor 14.2 punten, 4.8 rebounds en 2.8 assists in slechts 25 minuten speeltijd. Daarnaast schiet hij 52 procent van het veld met een 19.4 PER, 25.5 Usage Percentage, 109 Offensive Rating en een .571 True Shooting Percentage. Cijfers die Stephenson in Indiana zelfs niet wist te halen.
Het is natuurlijk een small sample size en Memphis moet alle zeilen bijzetten om wedstrijden te winnen, maar voorlopig draait de ploeg met Stephenson goed mee in de Western Conference (39-28 record, 5e plaats). Meer over de Grizzlies in de laatste aflevering van BUCKETS.

Foto: Getty Images/archief

  1. Iets met een frisse nieuwe start in een systeem vergelijkbaar met Indy destijds. Verbaast me echt totaal niet dat hij het daarin goed doet. Het is mij nog altijd een wonder dat hij voor het aanbod van Charlotte, wat maar zeer marginaal beter was dan dat van de Pacers, koos (die hem het voor hen financieel haalbare voorstel deden).
    Vreems, omdat juist dat team al grote problemen kende in m.n. het maken van driepunters en al veel slashers in had (weet niet hoe het er nu voorstaat wat dat betreft bij de Bobca… errr… Hornets). Dus waarom Stephenson daar nog aan toevoegen? Heb ik nooit begrepen, maar goed… it happenned.
    Ik geloof dat er overigens nog behoorlijk wat groei in hem zit, als hij maar in het voor hem juiste systeem EN een goed supportnetwerk in de organisatie heeft…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen