Pelicans kiezen Willie Green als nieuwe head coach

Na de Magic vorige week zijn nu de New Orleans Pelicans aan de beurt om hun nieuwe head coach vast te leggen. Suns-assistent Willie Green zal vanaf komend seizoen voor de groep staan.

NOG GEEN ERVARING ALS HEAD COACH

Net zoals de nieuwe head coach van de Magic is ook Willie Green vooral ervaren als het aankomt op assistent zijn in de NBA. Dit was hij tussen 2016 en 2021 bij de Warriors (Steve Kerr) en Suns (onder meer Monty Williams). Met de Suns speelt hij momenteel in de NBA Finals. Hij werd eerder met de Warriors al twee keer kampioen.

Als speler was Green onder meer lid van de 76ers, Hornets, Hawks, Clippers en Magic. Als NBA-speler won hij nooit iets, zowel individueel als met zijn teams niet.

WAT TREFT GREEN AAN BIJ DE PELICANS?

Potentie. Heel veel potentie. Van de spelers die er nu zijn, zijn PF James Johnson en C Willy Hernangomez unrestricted free agents, terwijl SG Josh Hart en PG Lonzo Ball restricted free agents zijn. Zeker de laatste twee namen zijn van grote waarde gebleken de afgelopen jaren. De Pelicans mogen elke aanbieding die Ball en Hart van NBA-teams krijgen matchen.

De rest, waaronder Brandon Ingram en Zion Williamson, liggen nog voor meerdere jaren vast. De starting line-up bestaat momenteel uit Eric Bledsoe, Nickeil Alexander-Walker, Brandon Ingram, Zion Williamson en Steven Adams. Er zullen waarschijnlijk nog wel wat trades gedaan worden, terwijl ook de bank nog versterkt zal worden. Zeker op PG en SG is het namelijk vrij karig momenteel.

Photo: Nathaniel S. Butler/Getty Images

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen