NBA Finals 2021 Game 4 Preview: Trekt Milwaukee de stand gelijk?

De NBA Finals van 2021 zijn begonnen. Woensdagnacht (03:00) staat Game 4 in Milwaukee op het programma. Een preview.


NBA FINALS


GAME 4 | #2 PHOENIX SUNS – #3 MILWAUKEE BUCKS

Nadat de Suns in eigen huis game 1 en game 2 gewonnen hadden, bleken de Bucks in eigen huis tijdens game 3 veel te sterk te zijn voor de ploeg uit Phoenix. Zeker in het tweede en derde kwart bleken de Bucks veel beter te presteren. De voorsprong die vlak voor en na rust werd opgebouwd werd in het vierde kwart niet meer weggegeven.

STATISTIEKEN GAME 3

De Bucks domineerde overal. Ze schoten beter van achter de driepuntlijn (29% om 39%), scoorde negen punten meer van de free throw line, controleerde de rebounds (36-47) en hadden minder turnovers (9 om 14) en persoonlijke fouten (18 om 24) dan de Suns. Al met al een vrije eenvoudige zege.

De enige categorie waar de Suns in mee konden, was field goal percentage. Beide teams schoten 48% van het veld. Topscoorder van het duel was Giannis Antetokounmpo, die wederom boven de 40 punten uit kwam en zo op de helft is van een legendarische streak van Michael Jordan (40 punten in vier NBA Finals games achter elkaar). De Griek eindigde met 41 punten, 13 rebounds en 6 assists. Bij de Suns kwam niemand boven de 20 punten uit.

GAME 3 BLESSURES

Torrey Craig bleek verrassend genoeg toch fit te zijn voor game 3, waardoor de ziekenboeg weer leeg is. Donte DiVincenzo (Bucks) en Dario Saric (Suns) zijn de enige spelers die ontbreken als woensdagnacht game 3 begint. Het is ook redelijk duidelijk inmiddels dat Antetokounmpo zijn ritme en vorm heeft gevonden na zijn blessure vlak voor de NBA Finals.

SITUATIE

De Suns kunnen geen sweep meer halen, maar een zege in game 4 zorgt er wel voor dat de Bucks drie keer achter elkaar van de Suns moeten winnen om het kampioenschap te winnen. En twee van die duels zou uit zijn in Phoenix. Kortom: de Bucks moeten winnen om de serie weer in balans te brengen, de Suns kunnen met een zege de helft van de ringen eigenlijk al ophalen.


NBA FINALS GAME 4 BETTING


Ook tijdens game 4 ligt de over/under weer hoog. Wij dachten dat de over niet gehaald zou worden tijdens game 3, maar dat bleek wel het geval te zijn. En hoe. Tijdens game 4 is de lijn op dit moment 220,5 punten. Het is tot nu toe altijd de over geweest in de zes duels die de Suns en Bucks dit seizoen tegen elkaar hebben gespeeld, dus er is weinig reden om aan te nemen dat het tijdens game 4 anders zal zijn.

De Bucks zijn 4,5 punt favoriet tijdens game 4, wat minder hoog dus dan tijdens game 3. Dit komt omdat de bezoekers historisch gezien beter presteren tijdens game 4 dan game 3. Toch, gezien de dominantie van de thuisploegen tot nu toe in deze serie en de uitslag van game 3, zou je verwachten dat de Bucks dit wel moeten kunnen halen.

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen