De outsiders voor de NBA-titel – #1 Houston Rockets

Houston Rockets v Phoenix Suns
Vanaf het begin van het seizoen stonden de Golden State Warriors, San Antonio Spurs en Cleveland Cavaliers bij elkwedkantoor hoog op het lijstje als mogelijk winnaar van de NBA-titel. Naarmate het seizoen vordert vallen steeds meer teams af om kans te maken op deze titel, maar er blijft altijd een groep outsiders over die het de gevestigde orde lastig kan maken. Volgens verschillende wedkantoren blijven er zes teams over die nog een kans maken. Het gaat hier om de Houston Rockets, Boston Celtics, Los Angeles Clippers, Toronto Raptors, Washington Wizards en de Utah Jazz.
Vandaag gaat het om de Houston Rockets, die met hun veelzijdige aanval de Warriors een koekje van eigen deeg willen geven.
ROCKETS LINEUP
Houston Rockets
Al jaren zijn de Houston Rockets een zekerheid voor de play-offs in de Western Conference, maar toch werden ze nooit echt bestempeld als topfavoriet voor het kampioenschap. Twee seizoenen geleden, in het seizoen 2014/2015, kwamen ze nog dicht bij de NBA Finals, maar de Golden State Warriors (wie anders) zette daar een streep doorheen.
Upside
Dit seizoen lijken de Houston Rockets een andere weg zijn in gegaan. Onder nieuwe coach Mike D’Antoni is het team verdedigend consistenter geworden dan vorig jaar. Aan het begin van het seizoen namen de Rockets onder andere afscheid van Dwight Howard, en werd Eric Gordon als guard naast James Harden geposteerd. Hierdoor komen alle schijnwerpers bij Harden te staan en speelt hij als spelverdeler de sterren van de hemel bij de Rockets.
Zijn nieuwe compagnon in het backcourt, Eric Gordon, maakt zich geheel ondergeschikt aan het spel van Harden en blijkt een goede schutter te zijn. In het lijstje meest gescoorde driepunters staat hij op plaats twee, op gepaste afstand van Stephen Curry. Zet daar ook de nieuwste aanwinst Lou Williams bij, en je beschikt over een backcourt dat ten allen tijden de score kan opvoeren.

via GIPHY

Downside
Een backcourt gevuld met ijzersterke ballhandlers en een onzelfzuchtige schutter lijkt de weg naar een finale een weg met niet bijzonder veel obstakels, echter blijven er twijfels of de Rockets het waar kunnen maken. Vooral de frontcourt van de Rockets is maar magertjes gevuld. Hoewel spelers als Trevor Ariza en Ryan Anderson een prima bijdrage leveren in het reguliere seizoen mogen er twijfels worden gezet of zij zich kunnen onderscheiden tegen de grote mannen, zoals Kevin Durant, Kawhi Leonard of Andre Iguodala, als ze die gaan treffen in de play-offs.
Het huwelijk tussen Dwight Howard en de Rockets was gedoemd om uiteindelijk te mislukken. De chemie tussen de organisatie, James Harden en Howard was op den duur ver te zoeken en alle partijen zeggen met respect naar de ander gelukkig te zijn met het vertrek van Howard. Daarvoor in de plaats moeten Clint Capela en Nêne diezeflde Howard doen vergeten. De vraag is echter of zij zowel aanvallend als verdedigend in grote wedstrijden hetzelfde kunnen brengen als wat Howard de afgelopen jaren heeft gedaan.
Conclusie
Richting en tijdens de play-offs zal het vooral ‘Fear The Beard’ worden in Houston. Zijn geweldige seizoen kan er voor zorgen dat er een upset komt richting de NBA-titel. In ieder geval zorgt hij, samen met nieuwkomer Eric Gordon en een nieuwe coach voor een verfrissende wind in het warme Houston.
Foto: Getty Images/Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen