NFL Season in Review – #20 Arizona Cardinals

Detroit Lions v Arizona Cardinals
Vorig seizoen waren de Arizona Cardinals slechts één wedstrijd verwijderd van de Super Bowl. Maar dit seizoen waren ze geen schim van de ploeg die in 2016 als heer en meester de NFC West won en werd er zelfs meer verloren dan gewonnen.
BEKIJK HIER DE VORIGE REVIEW VAN DE PHILADELPHIA EAGLES
CARDINALS SEASON REVIEW
Wat ging er goed?
Net als vorig seizoen waren het eigenlijk de usual suspects die in positieve zin opvielen bij de Cardinals, mannen als Larry Fitzgerald, Calais Campbell en Patrick Peterson waren wederom de leiders die het team leidden. Daarbij was er ook de doorbraak van David Johnson, die achterin een Zwitsers zakmes bleek te zijn dat uiterst efficiënt was.
Wat ging er fout?
Net als veel teams bij wie het seizoen niet zo verliep als verwacht, waren blessures killing. Vooral de offensive line viel in duigen uit elkaar en zorgde er ook direct voor dat het leven van Carson Palmer gevaar liep. Het ontregelde een groot deel van een offense die vorig jaar in alle facetten in staat was om tegenstanders uit het veld te slaan. Maar met uitzondering van de prestaties van David Johnson, was de offense lang niet zo gevaarlijk meer als in 2016 en dit deed de ploeg uiteindelijk de das om.
MVP
1,239 rushing yards, 879 receiving yards, en in totaal 20 touchdowns. Dat was statistisch het seizoen van David ‘Zwitsers Zakmes’ Johnson, die met zijn veelzijdigheid zich in 2016 ontpopte tot één van de meest gevaarlijke runningbacks in de NFL. Vanwege de problemen met de offensive line was Johnson eigenlijk degene die de kar moest trekken, en de hoop is dat hij dit goede spel in 2017 kan voortzetten.
Rookie of the Year
Wat betreft rookies viel er nog weinig te juichen vooralsnog. De keuze uit de eerste ronde, Robert Nkemdiche, werd geveld door blessureleed en kon ook op de nodige kritiek van coach Bruce Arians rekenen die vond dat de rookie te weinig inzet toonde. Ook rookies die in latere rondes werden gekozen, speelden geen van alleen een belangrijke rol en de hoop is dat er komend jaar meer positiefs komt uit deze groep van jonge spelers.
Verrassing van het jaar
In 2013 was hij een keuze uit de tweede ronde van de Houston Texans, maar na 2015 waren ze klaar met hem vanwege tegenvallend spel. Maar D.J. Swearinger heeft zich sterk gerevancheerd in Arizona. De 26-jarige safety vormde een formidabel trio met Tony Jefferson en Tyrann Mathieu en was volgens ProFootballFocus zelfs de negende beste safety van de hele NFL. Geen slechte prestatie voor een safety die al vroeg in zijn carrière werd ontslagen door de ploeg die hem gedraft had.
Teleurstelling van het jaar
Eigenlijk was de gehele offensive line één grote teleurstelling en misschien wel de grootste reden dat de Cardinals zo teleurstellend presteerden. Zelfs grote namen als Jared Veldheer en Mike Iupati behoorden volgens de analytici niet tot de beste spelers op hun posities, iets wat voorgaande jaren wel het geval was.
Offseason takenlijst
De Cardinals hebben de nodige free agents die van waarde zijn, waaronder Chandler Jones (inmiddels franchise tag), Calais Campbell, D.J. Swearinger, Tony Jefferson en nog genoeg andere spelers die vooral in de breedte van waarde zijn. Naast het feit dat deze eventuele verliezen opgevangen moeten worden, zal ook de offensive line een punt van aandacht zijn na afgelopen jaar. Daarnaast moet de club ook nodig een extra cornerback zoeken die samen met Patrick Peterson een sterk duo kan vormen, want vooral de andere kant van Peterson was vaak een kwetsbaar deel van de defensie.
Foto: Getty Images/Archief

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen