Offseason is begonnen: Anthony Davis getrade naar Lakers


Het moment is dan eindelijk daar: offseason 2019 starts with a bang! De geruchten waren er al meer dan een half jaar, maar eindelijk is het zover. Anthony Davis is getrade naar de Los Angeles Lakers in ruil voor Lonzo Ball, Josh Hart, Brandon Ingram en drie first round picks.

LAKERS: ALL OUT

Voor de Lakers betekent dit simpelweg dat ze alles zetten op het winnen van een titel volgend seizoen. Het plan ontvouwde zich al vorige zomer, toen er veel spelers voor een jaar in LA kwamen basketballen. Deze spelers zijn nu allemaal weg, waardoor het totaal aan salaris zo weinig is dat er twee grote free agents binnengehaald kunnen worden. Toch geven de Lakers extreem veel op voor Anthony Davis. Kyle Kuzma wilden de Lakers duidelijk niet traden, dus was Brandon Ingram de klos. Zijn plek in LA zal overgenomen worden door Anthony Davis.
Verder waren Josh Hart en Lonzo Ball bijna de enige backcourt-spelers die de Lakers nog over hadden, wat betekent dat de Lakers nu één backcourt-speler onder contract hebben staan: Isaac Bonga. In totaal hebben de Lakers voor komend seizoen zes contractspelers. Verwacht dus veel vuurwerk van de Lakers komende zomer. Dit is nog maar het begin.

Potentiële line-up: PG: Kemba Walker\Kyrie Irving | SG: Klay Thompson/Jimmy Butler | SF: LeBron James | PF: Kyle Kuzma | C: Anthony Davis

PELICANS: BOUWEN AAN DE TOEKOMST

We wisten dat Anthony Davis voor de NBA Draft van donderdagnacht getrade zou worden zodat de Pelicans nog wat extra picks konden verzamelen. Dat hebben ze gedaan door drie first round pick van de Lakers te bemachtigen, waaronder de vierde pick van dit jaar. Met de eerste pick zal Zion Williamson naar New Orleans komen, terwijl de vierde pick getrade kan worden of kan worden besteedt aan Darius Garland of Jarrett Culver (shooting guards). Toch lijkt de kans groot dat de Pelicans deze pick zullen traden om meer spelers te bemachtigen. De Hawks zijn de grootste kanshebber om deze pick te ruilen en er zijn al meerdere teams die interesse hebben getoond. Met Josh Hart en Lonzo Ball versterken de Pelicans hun backcourt met twee jonge talenten, terwijl Brandon Ingram op small forward de toekomst zal zijn van de Pelicans.

Potentiële line-up: PG: Jrue Holiday | SG: Josh Hart/Darius Garland/Jarrett Culver | SF: Brandon Ingram | PF: Zion Williamson | C: Jahlil Okafor/Julius Randle/Nikola Vucevic

(Top/Cover Photo: Harry How/Getty Images)

Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen