Nuggets uit vorm, Thunder maken indruk

Het NBA-seizoen 2022-23 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en een vooruitblik op de aankomende week.


4 MAART – 15 MAART


WESTERN CONFERENCE STAND
 1. Denver Nuggets 46-23
 2. Memphis Grizzlies 41-26
 3. Sacramento Kings 40-27
 4. Phoenix Suns 37-32
 5. Golden State Warriors 36-33
 6. Los Angeles Clippers 36-33
 7. Minnesota Timberwolves 35-34
 8. Oklahoma City Thunder 34-35
 9. Dallas Mavericks 34-35
 10. Los Angeles Lakers 34-35
 11. Utah Jazz 33-36
 12. New Orleans Pelicans 33-36
 13. Portland Trail Blazers 31-38
 14. San Antonio Spurs 18-50 (uitgeschakeld voor de playoffs)
 15. Houston Rockets 16-52 (uitgeschakeld voor de playoffs)

IN DE SPOTLIGHT


GRIZZLIES ONDANKS AFWEZIGHEID MORANT IN VORM

De Grizzlies hebben op dit moment meerdere problemen buiten het veld, zoals de blessure van Brandon Clarke en de afwezigheid van Ja Morant dankzij meerdere incidenten, maar op het veld gaat het nog steeds goed met de #2 van de Western Conference. Het team uit Memphis heeft drie duels op rij gewonnen en won zes van de laatste tien duels. De Warriors en Mavericks (2x) werden tijdens deze winning streak verslagen, zonder Morant dus. Vooral het eerste duel tegen de Mavericks was vermakelijk.

THUNDER MAKEN INDRUK

Een team dat totaal niet goed begon aan de tweede seizoenshelft, maar nu het ritme heeft gevonden zijn de Oklahoma City Thunder. De Thunder hebben hun laatste drie duels gewonnen en versloegen de Pelicans, Spurs en Nets. Het team van sterspeler Shai Gilgeous-Alexander staat nu op de achtste plaats en heeft zelfs zich op een directe playoff-plek. Het team heeft daar maar een achterstand van twee games weg te werken ten opzichte van de Clippers en Warriors.


DE TEGENVALLERS


TRAIL BLAZERS ZAKKEN WEG

Ondanks dat Damian Lillard ook na de All-Star break in vorm blijft, winnen de Trail Blazers niet. Het team is dankzij een vier game losing stream en zeven nederlagen tijdens de laatste tien duels weggezakt naar de dertiende plaats, met drie games achterstand op de posities voor het play-in toernooi. Er werd achter elkaar verloren van de Celtics, 76ers, Pelicans en Knicks, waarbij vooral de nederlaag tegen de 76ers pijn zal hebben gedaan (119-120).

NUGGETS UIT VORM

De Denver Nugget staan nog steeds bovenaan en hebben vier duels of meer voorsprong op de rest van de conference, maar in vorm is het team alles behalve. Ondanks dat het team fit is, heeft het nu een vier game losing streak. Er werd verloren van de Bulls, Spurs, Nets en Raptors, terwijl het duel tegen de Raptors in eigen huis op 7 maart ook maar nipt gewonnen werd. Al met al is het team 5-5 tijdens de laatste tien duels, de minste periode van Nikola Jokic en de Nuggets van dit seizoen.


SPELER VAN DE WEEK


De SportAmerika Speler van de Week is Domantas Sabonis van de Kings, die derde staan in de conference en acht van hun laatste tien duels hebben gewonnen. Scorend kwam Sabonis tijdens deze duels niet verder dan twee keer 24 punten, maar met vier triple doubles en een paar bijna triple doubles maakt de All-Star ook gedurende deze periode van het jaar indruk.


VOORUITBLIK


Komende week gaan onder meer Clippers – Warriors, Mavericks – Lakers, Warriors – Grizzlies, Kings – Jazz en Mavericks – Grizzlies op het programma. Genoeg om naar uit te kijken dus in de Western Conference, waar het achter de drie topteams enorm spannend is in de strijd om de directe playoff-plekken en de seeds voor het play in-toernooi.

Foto: Frank Gunn/The Canadian Press via AP

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen