WBC Day 7: Puerto Rico perfect, Team USA herstelt zich

Dag zeven van de World Baseball Classic zit er ook weer op. Puerto Rico was 8.0 innings perfect en won via mercy rule van Israël. Verder herstelde Team USA zich met een duidelijke overwinning en was er een primeur voor Groot-Brittannië.

PUERTO RICAANSE PERFECTIE

Jose de Leon, Yacksel Rios, Edwin Diaz en Duane Underwood Jr. hebben samen World Baseball Classic-geschiedenis geschreven. De startende werper en drie opvolgende relievers hebben samen een 8.0 inning perfect game gegooid. Dat gebeurde nog nooit op de WBC. De Leon die de wedstrijd startte, gooide 5.2 perfecte innings en deelde daarin tien keer drieslag uit. Yacksel Rios kwam als eerste uit de bullpen en maakte de zesde inning af met zijn enige strikeout. Diaz zou ook nog een keer drieslag uitdelen en Duane Underwood Jr. gooide zijn 1.0 inning ook foutloos.

Op aanvallend gebied moest Puerto Rico het hebben van zijn sterren. Francisco Lindor ging twee-uit-drie met één triple, één vrije loop, drie RBI’s, één run en één gestolen honk. Ook Javier Baez mocht meedelen in het feestgedruis. Hij ging ook twee-uit-drie en sloeg twee doubles, twee RBI’s, scoorde twee runs en had ook één gestolen honk. Via een RBI-single van Kike Hernandez won Puerto Rico uiteindelijk de wedstrijd al in de achtste inning. Hij gaf Puerto Rico de tiende run die nodig was om de mercy rule in werking te laten treden.

TEAM USA EEN MAATJE TE GROOT VOOR CANADA

Ook bij de wedstrijd tussen Canada en de Verenigde Staten in Poule C werd gebruik gemaakt van de mercy rule. Team USA verloor verrassend van Mexico op dag zes en moest daarom winnen van Canada om zo de kans op de kwartfinale groot te houden. Maar liefst negen runs scoorde Team USA in de eerste inning en daarmee schoot het uit de startblokken. Ook in de tweede inning was het weer raak, toen werd er drie keer gescoord. Daarbij zou het blijven en in de zevende inning was het gedaan.

Mike Trout deed zijn naam eer aan. Hij sloeg met twee man op de honken en twee nullen op het bord in de eerste inning een homerun. Daarmee tekende hij voor de 9-0 stand. Voor Trout hadden Nolan Arenado (2 RBI-double), Kyle Tucker (sacrifice fly), J.T. Realmuto (RBI-single), Trea Turner (RBI-ground out) en Cedric Mullins (RBI-triple) de stand al op 6-0 neergezet. Startende werper voor Team USA, Lance Lynn, was ook in vorm. Hij gooide 5.0 innings, kreeg twee hits en één earned run tegen, maar gooide zes keer drieslag. Door deze overwinning is de Verenigde Staten nog maar één overwinning verwijderd van de volgende ronde.

NICARAGUA GEEN PROBLEEM VOOR DOMINICAANSE REPUBLIEK

Het werd een groot Dominicaans feestje in Miami. Manny Machado en Juan Soto sloegen de Dominicaanse Republiek naar hun eerste overwinning van de World Baseball Classic. Beide heren sloegen één homerun, waarbij de homerun van Soto 401 feet later pas neerkwam. Werper Junior Tellez die op dat moment voor Nicaragua op de heuvel stond kon alleen maar lachen om de no-doubt homerun die hij tegenkreeg.

De homerun van Machado in de zevende inning was de kers op de taart voor de Dominicaanse Republiek. Daarvoor hadden Rafael Devers (RBI-single), Eloy Jimenez (RBI-single), Francisco Mejia (RBI-single), Julio Rodriguez (RBI-single) en Juan Soto (homerun) de Dominicanen volledige controle gegeven.

Op de heuvel was Cristian Javier ook in goede doen, maar kreeg de bullpen van de Dominicanen toch nog één run tegen. In de achtste inning sloeg Elian Miranda een RBI-single. De bal die terecht kwam bij Juan Soto werd snoeihard naar de thuisplaat gegooid en daar werd Benjamin Alegria nog uit gegooid.

PRACHTIG VERHAAL

Voor Duque Hebbert van Nicaragua zal de wedstrijd tegen de Dominicaanse Republiek één om nooit te vergeten zijn. Hij werd in de negende inning ingebracht en deelde drie keer drieslag uit. Dat deed hij ook niet aan de minste spelers van de Dominicaanse Republiek. Juan Soto, Julio Rodriguez en Rafael Devers werden met een K terug naar hun dugout gestuurd. Een uur na de wedstrijd maakte de Detroit Tigers-organisatie bekend Hebbert te hebben gecontracteerd. Dit alles doordat bij de wedstrijd een scout van de club aanwezig was. Zo was er ondanks de nederlaag nog een geweldig moment voor Nicaragua.

VOOR ALLES EEN EERSTE KEER

Ook tijdens de wedstrijd Colombia tegen Groot-Brittannië beleefde de WBC een primeur. Groot-Brittannië won hun eerste World Baseball Classic-wedstrijd in de geschiedenis van het land. Het versloeg opvallend genoeg Colombia, dat op haar beurt Mexico tijdens de openingswedstrijd op dag vijf had verslagen.

Colombia begon de wedstrijd nog goed en had na vier innings een 3-0 voorsprong opgebouwd. In de gelijkmakende beurt van de vierde inning draaide Groot-Brittannië echter de wedstrijd compleet om. Het begon met een sacrifice fly van BJ Murray Jr., waarna Chavez Young een two RBI-single sloeg. Groot-Brittannië zou op voorsprong komen in de vijfde inning en deze niet meer weggeven. Daarmee won Groot-Brittannië ook haar eerste wedstrijd en zijn China en Nicaragua de enige landen die tijdens deze World Baseball Classic geen wedstrijd hebben gewonnen.

UP NEXT

Ook op dag acht zijn er weer genoeg wedstrijden om naar uit te kijken. Colombia en Canada zullen gaan strijden om plaats twee om 20:00 Nederlandse tijd. Mexico zal zich ook willen mengen om die plaats en zal het gaan uitvechten met Groot-Brittannië om 03:00 Nederlandse tijd. Na de perfect game wacht voor Israël nu de Dominicaanse Republiek. Om 00:00 Nederlandse tijd zullen de Israëliërs revanche willen halen tegen de supersterren van de Dominicaanse Republiek.

Coverfoto: USA Today Network

Mick van der Nat
Mick van der Nat
MLB redacteur en Texas Rangers fan. Mag voor het eerst in jaren juichen voor zijn ploeg. Leert en schrijft ook graag over de geweldige geschiedenis van MLB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen