Nets winnen eindelijk weer, Warriors verslaan Bucks

VRIJDAG 7 DECEMBER

RUSSELL VERSLAAT LEONARD IN SPANNEND DUEL

Na acht nederlagen op rij, wisten de Brooklyn Nets eindelijk weer te winnen. In een spannende wedstrijd werd de koploper uit de NBA, de Toronto Raptors, na verlenging verslagen: 105-106. D’Angelo Russell was aan de kant van Brooklyn de belangrijkste man met 29 punten, vijf rebounds en vijf assists.
Brooklyn begon sterk en kwam ruim op voorsprong. Halverwege het tweede kwart was de voorsprong opgelopen tot 14 punten, maar na 24 minuten speeltijd, was de stand gelijk: 53-53. In het derde kwart nam Russell de Nets op zijn schouders, met 15 punten in zeven minuten speeltijd. Echter liep de voorsprong van de Nets niet verder uit dan zes punten. Dit kwam mede doordat Kawhi Leonard de Toronto Raptors in de wedstrijd hield met belangrijke driepunters. Na de reguliere speeltijd stond het 98-98 en moest er een verlenging aan te pas komen om een beslissing in de wedstrijd te brengen.
In overtime was het weer D’Angelo Russell die zijn team op sleeptouw nam met zes punten. Een score onder het bord van Jarrett Allen zette met een ruime minuut te gaan de score 105-106 op het bord. Toronto kreeg nog schotkansen via Kyle Lowry en Fred VanVleet, maar scoorde niet meer. Voor Brooklyn is dit de negende overwinning van het seizoen in 27 wedstrijden. Toronto doet het vele malen beter met 21 winsten uit 27 partijen.
Topscorer bij Toronto was Kawhi Leonard met 32 punten. Kyle Lowry scoorde slechts drie punten, maar gaf wel 11 assists. Bij Brooklyn viel ook de prestatie van Rondae Hollis-Jefferson op. RHJ had de taak om in de laatste aanvallen Leonard te verdedigen en deed dat met verve.

MARKKANEN DIRECT WEER VAN BELANG BIJ TERUGKEER IN BASIS

Voor de eerste keer sinds 11 april 2018 stond Lauri Markkanen weer in de startopstelling van de Chicago Bulls. Na lang blessureleed keerde de Fin terug in de startende vijf en dat bleef zeker niet ongemerkt. Markkanen besliste eigenhandig het duel tegen de Oklahoma City Thunder: 112-114.
Paul George begon sterk aan de wedstrijd met zestien punten in de eerste helft. Desondanks keken de Thunder wel tegen een achterstand aan bij het einde van het tweede kwart. Dit kwam doordat de Bulls zelf ook goed meegingen in het tempo van de Thunder. Zach LaVine, Lauri Markkanen, Robin Lopez en Justin Holiday hadden allemaal tien punten of meer gescoord.
In het derde kwart namen de Thunder een voorsprong van maximaal tien punten. Deze voorsprong was echter niet genoeg voor de zege. Met 4.9 seconden te gaan in het laatste kwart wist Lauri Markkanen een lay-up te scoren en de Bulls de overwinning te bezorgen.
Zach LaVine was topscorer bij de Bulls met 25 punten. Markkanen had er 24. Bij Oklahoma was Russell Westbrook goed voor 24 punten, 17 rebounds en 13 assists. Paul George eindigde na een veelbelovende eerste helft op ‘slechts’ 19 punten.

WARRIORS VERSLAAN BUCKS IN MATIGE WEDSTRIJD

De Golden State Warriors gingen op bezoek bij de Milwaukee Bucks. In een wedstrijd waarbij beide teams niet boven de 45% schoten, waren het de Warriors die er met de zege vandoor gingen: 105-95.
De wedstrijd begon ontzettend zwak. De eerste score was pas na 1 minuut en 59 seconden. Eric Bledsoe zette de Bucks als eerste op het scoreformulier. Dat was tevens ook de grootste voorsprong van de Bucks. Golden State nam al gauw de touwtjes in handen en Milwaukee kon geen vuist maken tegen de ploeg van Steve Kerr.
De Warriors speelden een solide wedstrijd, maar had toch moeite om veel te scoren. Echter ging dit Milwaukee nog slechter af, waardoor de Warriors hun roadtrip van vijf wedstrijden hebben afgesloten met een zege.
Bij Golden State waren Klay Thompson en Stephen Curry beide goed voor twintig punten. Topscorer in de wedstrijd was Giannis Antetokounmpo met ‘slechts’ 22 punten.

Miami Heat – Phoenix Suns: 115-98

(Top & Cover Photo: AP Photo/Morry Gash)

Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.