Nets en Clippers winnen dankzij game-winner, Raptors blijven domineren

VRIJDAG 9 NOVEMBER

LEVERT BEZORGT NETS KNAPPE ZEGE IN DENVER

Caris LeVert is het hele seizoen al de uitblinker bij de Brooklyn Nets en was afgelopen nacht opnieuw beslissend. In Denver versloeg hij de 9-3 Nuggets met een game-winner. De floater van LeVert met nog 0.3 op de klok bleek genoeg te zijn voor een 112-110 zege. LeVert scoorde 17 punten voor de 6-6 Nets, die een stuk beter presteren dan dat iedereen van tevoren verwacht had. D’Angelo Russell scoorde 23 punten en voegde daar vier rebounds en vijf assists aan toe.
Bij de Nuggets was Nikola Jokic de uitblinker. Voor het eerst dit seizoen speelde Jokic echt een fantastische wedstrijd. Hij scoorde 37 punten en greep ook nog eens 21 rebounds. Hij was tevens de enige speler bij de thuisploeg die zijn niveau echt wist te halen vrijdagnacht. De nederlaag tegen de Nets is de tweede nederlaag op rij voor de Nuggets, die zo ijzersterk aan het seizoen begonnen waren.

76ERS VERSLAAN HORNETS IN OT DANKZIJ EMBIID

Het meest spectaculaire duel van vrijdagnacht was het duel tussen de Hornets en 76ers in Philadelphia. Joel Embiid en Kemba Walker waren de uitblinkers tijdens de overtime-zege van de 76ers: 132-133. Eigenlijk had het duel in reguliere speeltijd al afgelopen moeten zijn. De Hornets wisten een comeback in het vierde kwart af te ronden door overtime af te dwingen. Uiteindelijk wisten de 76ers in overtime het duel alsnog naar hun hand te zetten, maar daar was wel extra inspanning voor nodig. Joel Embiid was met 42 punten, 18 rebounds, vier assists en vier blocks de speler van de wedstrijd. Ook Ben Simmons (22 punten, 8 rebounds, 13 assists en 3 blocks) speelde een goede wedstrijd voor de 76ers (8-5).
De Hornets hadden hun eigen uitblinker. Zoals het hele seizoen al het geval is was het Kemba Walker die de kar trok met 30 punten, zeven rebounds en negen assists. hij was de enige die een uitstekende wedstrijd speelde voor de Hornets (6-6). Het is dan ook wel opvallend te noemen dat de Hornets zolang mee konden doen met de 76ers.

HAYWARD VERLIEST TIJDENS TERUGKEER IN UTAH

Gordon Hayward keerde vannacht voor het eerst terug in Utah sinds hij vertrok naar de Celtics. De Celtics zouden verliezen van de Utah Jazz na een vermakelijk duel: 115-123. Het opvallendste moment van de wedstrijd was voorafgaand aan het duel. Gordon Hayward werd uitgefloten door de fans van de Jazz, die blijkbaar niet zo blij waren met de keuze van Hayward in 2017. Hayward zou uiteindelijk 13 punten en zeven assists noteren. Uitblinkers bij de 7-5 Celtics waren Jayson Tatum en Terry Rozier met respectievelijk 21 en 22 punten voor de bezoekers.
De Jazz doorbraken tegen de Mavericks eerder deze week een losing streak van vier wedstrijden en wonnen vannacht dus hun tweede duel op rij. Joe Ingles was met 27 punten, vijf rebounds en zeven assists de sterspeler van de thuisploeg. Ook Donovan Mitchell (21 punten en 5 assists) en Rudy Gobert (17 punten, 15 rebounds) speelde goed tijdens het duel tegen de Celtics. De Utah Jazz zijn nu 6-6 en presteren wisselvallig dit seizoen.

SWEET LOU VERSLAAT BUCKS

Voor de derde keer in de laatste vijf wedstrijden wisten de Milwaukee Bucks zaterdagnacht niet te winnen. Na verlenging wonnen de Los Angeles Clippers met 126-128. Lou Williams was cruciaal voor de Clippers met een game-winner. De Clippers begonnen sterk aan de wedstrijd en hadden in het eerste kwart een voorsprong van 11 punten. De Bucks kwamen sterk terug in het tweede kwart en leidden bij aanvang van de tweede helft. 11 minuten en 54 seconden lang hadden de Clippers de leiding in het vierde kwart. Echter schoot Eric Bledsoe met zes seconden te gaan een driepunter raak en trok hij de score gelijk.
In een matige verlenging gingen de teams gelijk op, maar met 0.3 seconden te gaan scoorde Lou Williams een zeer belangrijke floater. De Bucks kwamen niet meer tot een schotpoging waardoor de Clippers wonnen. Bij de Bucks was zoals gewoonlijk Giannis Antetokounmpo topscorer met 27 punten. Montrezl Harrell was, vanaf de bank, topscorer bij de Clippers met 26 punten.

RAPTORS BLIJVEN WINNEN

Ondanks de nodige veranderingen in het off-season blijven de Toronto Raptors fantastisch presteren. Na de 112-128 winst tegen de New York Knicks hebben de Raptors nu 12 van hun 13 wedstrijden gewonnen. Pascal Siakam was de topscorer met een career-high van 23 punten. De Knicks hadden in het eerste kwart en het begin van het tweede kwart de leiding. Met een sterke run kwamen de Raptors terug en kwamen zelfs op een voorsprong van 11 punten. In de tweede helft liepen ze verder uit naar een relatief eenvoudige overwinning.
Bij de Raptors blonken Pascal Siakam en Jonas Valanciunas uit. Siakam behaalde een career-high van 23 punten en deed dat met een schotpercentage van ruim 85%. Valanciunas was vanaf de bank goed voor 19 punten en 10 rebounds. Bij de Knicks scoorde Tim Hardaway Jr. 27 punten.

WALL LEIDT WIZARDS LANGS HEAT

Het lek lijkt nog niet boven bij de Washington Wizards. Desondanks won de ploeg van coach Scott Brooks met 116-110 op bezoek bij de Miami Heat. John Wall scoorde 10 van zijn 28 punten in het vierde kwart en leidde de Wizards naar de zege.
De wedstrijd ging lang gelijk op, maar in het vierde kwart namen de Wizards langzaamaan de leiding. John Wall had hier een belangrijk aandeel in. De sterspeler was goed voor 10 punten en 3 assists in het laatste kwart. Jeff Green en Austin Rivers waren samen goed voor 37 punten vanaf de bank. Bij Miami was Josh Richardson de topscorer. Richardson, die dit jaar heel sterk speelt, was goed voor 24 punten. Goran Dragic viel negatief op bij de Heat. In 21 minuten speeltijd mistte Dragic al zijn zeven schoten en scoorde hij geen enkel punt. De Wizards hebben nu drie van de 12 wedstrijden gewonnen. De Heat doet het nog iets beter met vijf winsten uit 12 wedstrijden.