NBA Update: Trades, Trades, Trades


De NBA Finals zijn nog maar net afgelopen en verschillende teams gaan in een stroomversnelling om de eerste aanwinsten binnen te halen in aanloop naar de NBA Draft. Hieronder volgt een klein overzicht van alle trades en geruchten van afgelopen week.
Weer #1 draftpick Sixers
Voor de tweede jaar op rij heeft de Philadelphia 76ers de eerste draftpick in handen. Afgelopen week ruilden zij de derde draftpick voor de eerstedraftpick met de Boston Celtics. De Celtics krijgen daarbij ook een first round pick in 2018. De 76ers lijken nu vol voor Markelle Fultz te gaan. Zeker met de draftpicks van de afgelopen jaren lijkt een top prospect guard geen overbodige luxe in Philadelphia. Volgens Danny Ainge is er in Boston ook veel te juichen. Hij is er van overtuigd dat de beoogde pick van de Celtics nog te draften is nadat de Lakers en Sixers voor zijn geweest.


De Sixers lijken uit de draft nu een eigen Big Three te kunnen vormen met Joel Embiid, Ben Simmons en Markelle Fultz. Met Dario Saric en Jahlil Okafor daarnaast lijkt het talent aanwezig om als team voldoende te groeien naar een mogelijke plaats in de play-offs. De NBA Draft van vindt plaats tussen donderdag- en vrijdagnacht.
Charlotte nieuwe bestemming Dwight Howard
Het huwelijk tussen Dwight Howard en de Atlanta Hawks duurde één jaar. Gisteravond werd de center samen met de 31e pick verruild voor Marco Belinelli, Miles Plumlee en de 41e draftpick. De trade kon niet op een slechter moment gebeuren voor de 31-jarige Howard. Nog geen tien minuten daarvoor was hij begonnen met een Twitter Q&A over trades en drafts.


Overigens was dat niet het enige wat de Hornets en de Hawks verruildden. Ook de social media content werd van het ene team naar het andere team gestuurd en ESPN Trade Checker ging daarmee akkoord.


D’Angelo Russell naar Brooklyn
Voor D’Angelo Russell, Timothy Mozgov en Brook Lopez is het geen tijd om de rust op te zoeken in een mooi vakantie-oord. De drie spelers veranderen van team in een three player trade. Russell en Mozgov gaan spelen voor de Nets en Lopez en de 27e draftpick bewandelen de andere weg. De komst van Russell is een positief puntje en de zware lijdensweg van de Nets om uit de onderste regionen te komen. Voor de Lakers is deze deal om geld te besparen om een grote trade of sign te bewerkstelligen.


Al weken zoemt de naam van Paul George in Los Angeles. De forward heeft al aangegeven dat hij in 2018 niet bijtekent en dan graag naar de Lakers gaat, maar het heeft er alle schijn van dat hij dit jaar al naar het Westen verhuist. Het goud en paars zit al van kinds af aan in het bloed van PG13 en voor twee draftpicks en Jordan Clarkson of Julius Randle moet George los te weken zijn. In ieder geval beschikken ze nu genoeg financiële ruimte om de trade door te laten gaan. Er wordt overigens verder gespeculeerd over een verder superteam. LeBron James heeft aangegeven zijn nadagen als basketballer te willen doorbrengen in LA.
Porzingis mag weg van Jackson
Hij werd uitgejoeld tijdens de NBA draft van 2015 toen hij als vierde gekozen werd door de Knicks, maar inmiddels is Kristaps Porzingis een publiekslieveling in New York. De Let liet aan het einde van het seizoen een meeting met Jackson en Steve Mills aan zich voorbij gaan omdat het team niet goed zou functioneren met alle drama daarom heen. Kort gezegd was Porzingis het even helemaal zat.


Hoewel de liefde van Kristaps voor New York en de Knicks groot is, lijkt het er toch op dat Jackson hem van de hand wil doen. Inmiddels staat het vizier van Phil op Lauri Markkanen en staat hij open voor trade talks voor Porzingis om wellicht een betere positie te krijgen in de draft. De Boston Celtics hebben in ieder geval al aangegeven dat ze interesse hebben in Porzingis. Wie weet wat daar te gebeuren staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen