NBA Update: Raptors verpulveren Hawks, sterk Q3 van Hayward

image
Grootste winstmarge voor Raptors
Terwijl er bij de Hawks wordt gepraat over een reset, loopt bij de Raptors tegenwoordig alles op rolletjes. Het team uit Toronto won op zaterdagavond zijn zesde wedstrijd op rij. Het vierde kwart, 42-14 in het voordeel van de Raps, was doorslaggevend op weg naar de W. In het beslissende vierde kwart schoten DeMar DeRozan & Co. maar liefst 72 procent van hun pogingen raak! De 128-84 overwinning is de grootste winstmarge in de geschiedenis van de Canadese franchise.

DeRozan had 21 punten, point guard Kyle Lowry scoorde 17 en deelde 8 assists uit. De Raps stonden op een gegeven moment 21 punten los in de eerste helft, gingen de rust in met 15 punten verschil en stonden 16 punten voor bij het einde van Q3. Een dunk van Lucas Nogueira (11 punten, 8 rebounds) gaf Toronto een lead van 23 punten met nog 10 minuten op de klok. Een driepunter van Terrence Ross met zes minuten te gaan, bracht de lead naar 34. Een dunk van Pascal Siakam maakt het verschil 44 punten.
Dennis Schröder en Tim Hardaway scoorden elk 15 punten voor de Hawks.
Hayward redt Jazz
Utah stoppen als het shot van Gordon Hayward valt? Good luck! De forward speelde in het derde kwart met de verdediging van Denver zoals een kat speelt met een muis: goed voor 21 punten in het Q. Hayward eindigde met 32 punten op 9-voor-18, meteen goed voor zijn season-high. Ook Rodney Hood (15 punten) en Trey Lyles (12 punten) droegen offensief hun steentje bij. Een driepunter van Joe Johnson maakte het op een gegeven moment 94-71, waarna de Nugs een run inzetten van 23-5 om de wedstrijd toch nog interessant te maken. Een driepunter van Will Barton en een layup van Kenneth Faried maakten de wedstrijd zelfs close, 99-94, met net geen twee minuten op de klok. Hayward en Shelvin Mack gingen in de laatste minuut echter zes keer naar de charity stripe om de W te bezegelen.

Denver (7-13) had het vooral moeilijk met turnovers. Ze droegen de bal 14 keer over, wat resulteerde in 14 punten voor Utah. Ook hun shot was ijskoud, vooral dan in het derde kwart. De Nuggets verloren hun derde op rij en hun vijfde in zes wedstrijden.
Barton en Wilson Chandler scoorden elk 20 punten voor de Nuggets.
Career-high voor Troy Daniels
De Memphis Grizzlies dachten in free agent Troy Daniels een shooter te vinden. Eerder in het seizoen bleek zijn shot echter MIA en kwam hij zelfs amper aan spelen toe. Deze week maakte Daniels alles goed: hij scoorde een career-high 31 punten vanop de bank in een 103-100 W op de Lakers. Het was een mooie encore voor back-to-back wedstrijden met 19 punten. Memphis (13-8) had een 103-97 voorsprong na een shot van Marc Gasol met 1:15 op de klok. Guard Lou Williams (game-high 40 punten) zorgde met een three-point play voor de finale score. De Lakers hadden een kans op de score gelijk te maken toen Gasol een fout maakte op power forward Julius Randle achter de driepuntlijn, maar Randle miste alle drie zijn vrije worpen.

De wedstrijd was spannend: getuige daarvan 17 lead changes. De Lakers droegen de bal 18 keer over, wat zich vertaalde in 25 punten voor Memphis.